Afișează:


Marți, 30 Martie

Lansare 2019, album-inventar de artă omagială

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ
30 Martie >> 11:00 - 12:00
Invitați: Laura Grünberg, Cristian Pârvulescu Moderator: Călin Dan În cei 30 de ani parcurși din decembrie 1989, moștenirea artei omagiale a fost explorată timid. 2019 face parte din programul MNAC de a pune în dialog arta, istoria și producția de ideologie în România postbelică. Laura Grünberg este sociolog, scriitoare, profesoară și activistă în mișcarea feministă din România. Activează ca profesor la Universitatea București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială și la SNSPA. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România și cofondatoare a Asociației De Basm. Asociația Scriitorilor de Literatură pentru Copii și Adolescenți din România. Cristian Pîrvulescu este politolog, analist politic, profesor de științe politice, fondator și președinte de onoare al Asociației "Pro Democrația". Este profesor conferențiar în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și decan al Facultății de Științe Politice, autor al multor volume și articole de specialitate în domenii precum economia politică, politică comparată, și teorie politică. În anul 2000 a primit ordinul național „Pentru Merit” în grad de Cavaler. Albumul poate fi consultat la magazinul MNAC și la biblioteca muzeului. ● Cadou de fidelitate 2019 este un cadou de fidelitate pentru cei care ne trec pragul în mod constant. La 6 vizite ale muzeului, vizitatorii vor primi albumul gratuit. 2019 nu poate fi scos la vânzare, deoarece o mare parte dintre lucrările reproduse în volum au fost achiziționate într-o perioadă când contractele nu acopereau și drepturile de reproducere. Cu această situație nu se confruntă doar MNAC, ci toate instituțiile deținătoare de artă din țară.

Citește mai mult

Lansarea volumului „Discriminarea de gen în mediul academic”, de George Marian Ichim

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAȘI
30 Martie >> 12:00 - 12:40
Invitați: Doina Balahur, Daniela-Tatiana Șoitu, Conțiu Tiberiu Șoitu, George Marian Ichim Directorul Editurii UAIC, Constantin Dram Moderator: Adrian Acatrinei În lucrarea de față se aduc în prim-plan modalitățile prin care practicile de gen propagate în mediul academic și științific contribuie la menținerea structurilor organizaționale de gen, structuri care dezavantajează femeile. De asemenea, se explică modul în care percepțiile femeilor din mediul academic asupra barierelor de gen influențează practicile discriminatorii din acest mediu, precum și modul în care se produce distanțarea de alte femei care își exprimă o altă viziune asupra fenomenului.

Citește mai mult

"Be smart! Citește!" - partea a II-a

Radio România București FM
30 Martie >> 17:00 - 17:16
Elevii de la Liceul Teoretic Ioan Petruș răspund provocării București FM și vorbesc despre cartea preferată, personajele iubite și detestate, finalurile care ar merita schimbate, replici care nu s-au dat și multe altele. Urmărește "Be smart! Citește!" Prima parte luni, 29 martie la ora 17.00, partea a două marți, 30 martie la aceeași oră.

Citește mai mult

Pasiunile lui Don Quijote. Un atelier de arte plastice pornind de la romanul "Minunatele isprăvi ale vestitului cavaler Don Quijote", de Miguel de Cervantes

EDITURA CARTEX
30 Martie >> 17:30 - 18:30
Invitați: Sînziana Flonta și Mădălina Pricop Grație traducerii în limba română într-o formă concentrată a celebrului roman spaniol, profesoarele de pictură și desen Sînziana Flonta și Mădălina Pricop vor oferi copiilor șansa de a intra în lumea celui mai cunoscut, mai citit și mai visător cavaler, Don Quijote.

Citește mai mult

Autorul Ioan Baruch prezintă cărțile: „Și eu pot fi Aleodor”, „Și eu pot fi Mihaela”

EDITURA SIGMA
30 Martie >> 19:00 - 19:20
Basmele „Și eu pot fi Aleodor”, „Și eu pot fi Mihaela” îi vor încânta pe cei mici! Cărțile din seria „Și eu pot fi” îi provoacă pe copii să scrie propria versiune de poveste, încurajându-le creativitatea exprimată în scris. Cărțile lui Ioan Baruch valorifică și dezvoltă abilitățile de citire ale copiilor și favorizează dezvoltarea unor competențe transdisciplinare.

Citește mai mult

Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Căprioara“ de Emil Gârleanu

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
30 Martie >> 20:50 - 20:54
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Căprioara“ de Emil Gârleanu, în lectura lui RAREȘ PUHACE, elev în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București. Inspirat de: „Căprioara“ de Emil Gârleanu, în rostirea Rodicăi Tapalagă, într-o înregistrare Radio România din 1968. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio. De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50. Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri. Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Citește mai mult

Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Bunicul“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
30 Martie >> 20:54 - 21:00
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Bunicul“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în lectura lui ERIC-MATEI GAGIU, elev în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București. Inspirat de: „Bunicul“ de Barbu Ștefănescu Delavrancea, în rostirea Lilianei Voiculescu, într-o înregistrare Radio România din 1961. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio. De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50. Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri. Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Citește mai mult