Afișează:


Sâmbătă, 6 Martie

Lansare de carte - Elena Isabela Popa, Agency Of Women In Mesopotamian Religion Of The Second Millenium B.C.

EDITURA UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI
6 Martie >> 12:00 - 12:47
Incursiune în trecutul femeilor din Orientul Apropiat, lucrarea propusă explorează acțiunile doamnelor în sfera religioasă, modul în care acestea au influențat statutul femeii în societate și dacă există o relație de interdependență între vizibilitatea acestora în izvoarele scrise, implicarea lor religioasă și relativul prestigiu pe care unele femei l-au dobândit în epocă. Împreună cu autoarea, Elena Isabela Popa, sunt invitați lect. dr. Daniela Zaharia, prof. dr. Ecaterina Gabriela Lung, prof. dr. Carol Căpiță și conf. dr. Florica Bohîlțea-Mihuț, membri ai Departamentului de Istorie Antică, Arheologie și Istoria Artei din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București.

Citește mai mult

„Toamna este o a doua primăvară în care fiecare frunză este o floare.” Albert Camus

EDITURA SIGMA
6 Martie >> 18:00 - 18:21
În perioada 1-8 martie Editura Sigma aduce un omagiu femeii propunând cititorilor două titluri dedicate unor personalități feminine importante, actrița de radio, si cântăreața Aida Moga; “Mi se zicea “Cleopatra”…,și publicul meu , să știți, erau femeile … Mă adresam în cântecele mele femeilor și nu soților. Nu din tactică, ci pentru că erau mai receptive. Din acest motiv, am avut parte de admirația lor, ceea ce este foarte greu de dobândit. Izbuteam să captez, simțeam că, pe moment, sunt în ultima cută a sufletului lor. Vibram cu ele, le stăpâneam trăirile, sentimentele, le aveam în mana …” și Principesa Elena Cuza; „Această fermecatoare femeie, desăvârșita mai mult decât într-o privință, pe care e cu neputință să n-o iubești și să n-o stimezi profund când o cunosti” (din scrisoarea lui Costache Negri către Baligot de Beyene). Publicul feminin va fi încântat, de asemenea,să citească frumoasa poveste de dragoste din romanul Licurici, al lui Michael Varujan Magharian, sau să se lase purtați de sfaturile pe careun tată le dă fiicei sale în romanul Toamna, de Mircea Ghidarcea, care vă invită într-o lume care uită încet-încet mecanismele clasice ale gândirii, iar noile generații nici măcar nu mai au oportunitatea de a intra in contact cu ele. O carte cu suflet, scrisă din suflet: plină de emoție și patetism, perorează doar aparent paradoxal împotriva abuzului ipocrit de emoție și patetism de azi.

Citește mai mult

Despre Renée, Marthe, Odette, Arabela, Emilie, Maria

EDITURA CARTEX
6 Martie >> 19:00 - 19:27
Invitat: Lucian Pricop S-a spus despre personajele feminine din romanul "Femei", de Mihail Sebastian că ar fi monovalente (nu ar avea caracter, ci doar instincte). Nimic mai fals. Vom face un excurs însoțiți de ?tefan Valeriu prin cele șase experiențe erotice. Portretele și încercările de fișă psihologică asupra comportamentului femeilor în intimitate au consistență literară și, mai ales, constituie o nouă nirvanizare a lumii, prin amor.

Citește mai mult

"Dincolo de ferestre", Eveline Păuna

EDITURA RAO
6 Martie >> 19:00 - 19:21
Lansare de carte: "Dincolo de ferestre", de Eveline Păuna

Citește mai mult