Afișează:


Miercuri, 24 Martie

,,Leonardo și furtuna emoțiilor", de Roxana Andreea Rusu

EDITURA INTEGRAL
24 Martie >> 10:00 - 10:02
Roxana Andreea Rusu, despre smartbook-ul ,,Leonardo și furtuna emoțiilor" lansat la Editura Integral. Cartea conține 7 povești educative și multe activități, pentru dezvoltarea inteligenței emoționale. Toate poveștile și activitățile sunt ilustrate color. Poveștile prezintă noi aventuri ale lui Leonardo și prietenilor săi. Ele pot fi utilizate și de profesori, pentru activități de dezvoltare personală, cercuri de lectură sau Școala Altfel.

Citește mai mult

Despre dragoni și aventurile lor fantastice cu scriitorul Mircea Țara

CRUX PUBLISHING
24 Martie >> 11:00 - 11:11
Scriitorul Mircea Țara s-a remarcat cu seria Baladele Nlithiei - un șir lung de aventuri într-un tărâm magic și plin de farmec. Un loc central în lumea Nlithiei îl acoperă dragonii - mari și mici, prietenoși sau amenințători. Astăzi, Mircea ne va citi din cel de-al patrulea volum al seriei Baladele Nlithiei - Căderea celor 7 turnuri. În acest roman fantastic, micul și simpaticul dragon Blu - cel care vorbește - joacă un rol extrem de important în salvarea cetății Osa din calea unor forțe malefice.

Citește mai mult

Școala altfel… cu micii-mari actori! Atelier interactiv „Noapte bună, copii!“

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
24 Martie >> 11:15 - 12:15
Un atelier de creație în care micii cititori vor (re)descoperi poveștile românești, pe care, apoi, le vor citi/interpreta în fața microfonului și camerei! Partenerii noștri vor fi copiii clasei a III-a de la Liceul Teoretic Jean Monnet din București, coordonați de doamna învățătoare Laura Paloș. Interpretările micilor actori le veți putea urmări în perioada 24-31 martie, în fiecare seară, de la ora 20.50, sub titlul Noapte bună, copii! Editura Casa Radio deschide altfel seria evenimentelor dedicate celebrării emisiunii Noapte bună, copii! – 65 de ani de la prima ediție.

Citește mai mult

Concursul Național de Lectură ”Mircea Nedelciu” - faza zonală | PARTEA I

Radio România Oltenia - Craiova
24 Martie >> 13:10 - 13:30
Concursul Național de Lectură ”Mircea Nedelciu” - faza zonală; Organizatori: Radio România Oltenia Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Citește mai mult

Concursul Național de Lectură ”Mircea Nedelciu” - faza zonală | PARTEA a II-a

Radio România Oltenia - Craiova
24 Martie >> 14:20 - 15:10
Concursul Național de Lectură ”Mircea Nedelciu” - faza zonală; Organizatori: Radio România Oltenia Craiova și Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Citește mai mult

Invitație la lectură. Copiii despre „Gobbolino, pisoiul vrăjitoarei”, de Ursula Moray Williams.

EDITURA PARALELA 45
24 Martie >> 16:30 - 16:40
Anastasia Iațco, Andrei Bogdan și Natalia Zaharia, niște pici simpatici de 11 ani, îi îndeamnă și pe alți copii să citescă „Gobbolino, pisoiul vrăjitoarei”, de Ursula Moray Williams, o poveste clasică, adorată de generații întregi, perfectă pentru lectură cu glas tare!

Citește mai mult

Karina și Sclipiri de stele prezintă: Trei spioane pentru o Miss

EDITURA RAO
24 Martie >> 18:00 - 18:10
Nicio misiune nu este prea dificilă pentru Berry Bees. Nici măcar cea a infiltrării într-un concurs pentru mici regine ale frumuseții, care implică rochii strălucitoare, capricii de regină și un sabotor misterios gata de orice...

Citește mai mult

Cum putem fi fericiți la școală? Un dialog cu Andreea Denisa Puiu, autoarea volumului "Jurnalul fericirii la școală"

EDITURA CARTEX
24 Martie >> 19:00 - 19:40
Invitați: Andreea-Denisa Puiu, Lucian Pricop "Jurnalul fericirii la școală" este un instrument destinat mediului educațional care valorifică vocea copiilor, o invitație de a exersa limbajul fericirii, un cadru de a dezvolta un dicționar al fericirii și un mod de a semnaliza emoțiile ce traversează sesiunile de învățare care sunt de fapt sesiuni de metamorfozare. Jurnalul fericirii la școală pledează pentru școli fericite, în care profesorii și elevii sunt creatori de fericire și sunt conștienți de sursele fericirii. Departe de miturile fericirii, acest jurnal este un culoar de antrenament al fericirii și de onorare a tuturor emoțiilor.

Citește mai mult

Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Povestea gâștelor“ de George Coșbuc

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
24 Martie >> 20:50 - 20:52
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Povestea gâștelor“ de George Coșbuc, în lectura lui DARIUS HALAPCIUC, elev în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București. Inspirat de: „Povestea gâștelor“ de George Cobuc, în rostirea lui Val Săndulescu, într-o înregistrare Radio România din 1961. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio. De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50. Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri. Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Citește mai mult

Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
24 Martie >> 20:52 - 21:00
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă, în lectura DARIEI CĂZĂNIȘTEANU, elevă în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București. Inspirată de: „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă, în rostirea lui Dumitru Furdui,într-o înregistrare Radio România din 1962. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio. De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50. Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri. Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Citește mai mult