Afișează:


Joi, 11 Martie

2062 – Lumea creată de lumea artificială

EDITURA RAO
11 Martie >> 10:00 - 10:20
2062 este anul în care vom avea roboți la fel de inteligenți ca noi. Acest lucru este susținut de majoritatea experților în domeniile inteligenței artificiale și roboticii. Dar cum va arăta acest viitor? Cum se va desfășura viața pe această planetă? Profesorul Toby Walsh analizează impactul pe care inteligența artificială îl va avea asupra muncii, războiului, politicii, economiei, vieții cotidiene și morții. Pe baza unei înțelegeri profunde a tehnologiei și a implicațiilor acesteia, 2062 descrie alegerile pe care trebuie să le facem astăzi, pentru a ne asigura că viitorul va rămâne luminos.

Citește mai mult

Lansare de carte Danuta Roman, Homo Videns. Între etică și manipulare

CASA CĂRȚII DE ȘTIINȚĂ
11 Martie >> 14:00 - 14:40
Cartea își propune ca subiect relația omului imaginii cu etica și manipularea, relație specifică epocii contemporane, ce prin saltul tehnologic, mai ales în domeniul tehnologiilor mass-media, a dus la apariția lui homo videns, pentru care imaginea devine nu doar sursă de informare, ci și de manipulare și dependență.Problematizarea acestui demers constă în găsirea de soluții la întrebarea privind posibilitatea continuării proiectului iluminist, prin păstrarea subiectivității omului imaginii, într-un spațiu social creat și modulat de către homo videns, în care vizualitatea și tehnologia prezintă tendințe hegemonice. Invitați: Dumitru Borțun, Danuta Roman

Citește mai mult

Cezar Adonis Mihalache - "Centenar, extremă neputință..."

EDITURA NAȚIUNEA
11 Martie >> 15:00 - 16:00
Prezenatrea volumului de publicistică naționalistă "Centenar, extremă neputință..."

Citește mai mult

Lansare de carte: “O scurtă istorie a bibliotecilor bizantine”, autor: Silviu Constantin Nedelcu, Editura Lumen, 2020

EDITURA LUMEN
11 Martie >> 15:00 - 16:00
Participanți: Autor – Dr. Silviu Constantin Nedelcu (Bibliotecar în cadrul Bibliotecii Academiei Române și Cercetător științific în cadrul Institutului de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan - Al. Rosetti”) Protos. asist. univ. dr. Maxim Vlad (autor prefață volum, Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța) Prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu (Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava) Protos. dr. Iuliu Marius Morariu (Centrul Ioan Lupaș, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai; Universitatea din Pretoria, Africa de Sud) Dr. Ana Frunză (Editura Lumen)

Citește mai mult

Lansare de carte: "Bancherul diavolului. Necenzurat"

EDITURA MINERVA
11 Martie >> 18:00 - 18:55
Participanți: Brad Birkenfeld, Ana Munteanu, Cristina Poterașoiu, Alex Peneș

Citește mai mult

Interviu cu Andrew Rader, autorul volumului „Dincolo de lumea cunoscută”

GRUPUL EDITORIAL CORINT
11 Martie >> 20:00 - 20:17
Volumul „Dincolo de lumea cunoscută. De la marile descoperiri geografice la călătoriile spațiale”, publicat în colecția Corint Future, aduce o perspectivă pătrunzătoare - și de-a dreptul măgulitoare - asupra aspirațiilor omului. Andrew Rader a reușit să facă ceva aproape la fel de ambițios ca pionierii despre care scrie: să adune toată istoria de 10.000 de ani într-o singură carte. Vă invităm să-l urmăriți într-un interviu savuros alături de Ioana Bâldea Constantinescu, Brand Manager al Editurii Corint.

Citește mai mult