Afișează:


Sâmbătă, 20 Martie

Prezentarea audiobook-ului.„EMIL BRUMARU, A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002)“

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
20 Martie >> 11:30 - 11:33
„A fost un timp când vă spuneam și vouă. Poeme rostite la Radio (2002)“ de Emil Brumaru, apărut la Editura Casa Radio – o antologie ce repertoriază, de-a lungul deceniilor și epocilor de eflorescență creatoare, destinul literar al celui mai senzorial poet al literaturii române. Criticul literar Cosmin Ciotloș, poetul-prieten Șerban Foarță și istoricul literar Bogdan Crețu vor evoca experiența unică a întânirii cu poezia și cu vocea și rostirea poetului Emil Brumaru.

Citește mai mult

Prezentarea cărții „Ceilalți americani”, de Laila Lalami. Partea I

EDITURA PARALELA 45
20 Martie >> 11:30 - 11:35
Laila Lalami ne oferă un portret fascinant despre rasă și imigrație în America. Motorul narațiunii este reprezentat de o poveste polițistă clasică, sub care se găsesc întrebări mai interesante: Ce înseamnă să fii alienat de familie și de țară? Cine ajunge să fie ascultat și cine e redus la tăcere? Prezintă: Diana Geacăr, traducătoarea cărții

Citește mai mult

Prezentarea cărții „Ceilalți americani”, de Laila Lalami. Partea a II-a

EDITURA PARALELA 45
20 Martie >> 11:35 - 11:45
Laila Lalami ne oferă un portret fascinant despre rasă și imigrație în America. Motorul narațiunii este reprezentat de o poveste polițistă clasică, sub care se găsesc întrebări mai interesante: Ce înseamnă să fii alienat de familie și de țară? Cine ajunge să fie ascultat și cine e redus la tăcere? Prezintă Anca Zaharia.

Citește mai mult

Volumul "Cântecul lebedei mecanice", operă a faimosului regizor Petrika Ionesco

EDITURA RAO
20 Martie >> 18:00 - 18:10
O epopee vastă și originală, delirantă, unică, prima ficțiune Bio-Thriller. Un roman deosebit, cu o acțiune complexă, cu trăsături proprii atât genului science-fiction, cât și romanului psihologic sau de aventuri. Prezintă întâmplări și personaje fascinante, ieșite de sub pana unei personalități la fel de complexe ca și opera sa, în toate vădindu-se gândirea și viziunea regizorului și scenografului, a realizatorului de spectacole care este autorul. Regizor, scenograf și scriitor, Petrika Ionesco montează spectacole din întreaga lume, precum La Cenerentola la noua operă din Beijing, Cyrano cu Placido Domingo la Paris, San Francisco și Madrid. A colaborat cu mulți dansatori, printre care Nureyev și Carolyn Carlson. Este profesor de regie la Conservatorul Național Cité de la Musique din Paris. În Franța este decorat cu Ordinului Artelor în grad de ofițer, iar în România cu Ordinul Meritul Cultural în grad de comandor.

Citește mai mult