Afișează:


Miercuri, 10 Martie

Iulian Ignat, despre cartea ,,Pelerinajul electric"

EDITURA INTEGRAL
10 Martie >> 10:00 - 10:01
,,Pelerinajul electric", de Iulian Ignat, poate fi comandată online de la Editura Integral https://eintegral.ro/pelerinajul-electric Cristi Minculescu despre carte: ,,Această carte este o retrospectivă minunată în istoria muzicii și o călătorie în trecut, pe vremea când pasiunile se trăiau simplu, dar intens, dincolo de poleiala care astăzi ascunde suflete goale și lipsa de valori. Mi-a plăcut sa mă las purtat de paginile cărții la concertele emblematice ale artiștilor pe care și eu îi admir, să aflu lucruri noi despre ei prin ochii și experiențele lui Iulian, să retrăiesc o perioadă în care dragostea pentru meseria ta era mai presus de imagine, statut și bani. Emoția cărții este cu atât mai vie cu cât autorul își deschide mai mult sufletul și ne permite să-i cunoaștem trăirile, micile sacrificii și lupte în drumul spre atingerea obiectivelor și intereselor sale. Iulian Ignat ne prezintă un jurnal prețios al vieții de ziarist, jurnal care trebuie citit de orice persoană care dorește să îmbrățișeze această profesie și își propune să o reprezinte cu ardoare, integritate, bun simț și respect."

Citește mai mult

"Europa și Israelul", autor Andrei Marga

EDITURA RAO
10 Martie >> 10:00 - 10:00
O amplă și erudită analiză a legăturilor istorice dintre Europa și Israel, cartea profesorului Andrei Marga examinează modul în care evreii au marcat istoria și cultura Europei, contribuind la formarea identității europene, dar și modul în care această influență s-a răsfrânt asupra poporului evreu. Făcând paralele între trecut și prezent, volumul examinează critic contextul istoric, politic și social în care s-a dezvoltat relația dintre cultura și civilizația europeană pe de o parte, și cea iudaică pe de altă parte, fiindcă, așa cum însuși autorul afirmă, „nu poți despărți Europa de componenta culturală evreiască fără a amputa o parte a sufletului ei".

Citește mai mult

Lansare de carte: “Asistența socială și religiozitatea la persoanele cu handicap”, autor: Carmen Gabriela Mândrilă Lăzăreanu, Editura Lumen, 2021

EDITURA LUMEN
10 Martie >> 10:00 - 11:00
Invitați: Conf. univ. dr. Carmen Gabriela Mândrilă Lăzăreanu (Facultatea de Teologie a Universității “Al. I. Cuza” din Iași) Pr. Prof. Emeritus dr. Semen Petre (Universitatea “Al. I Cuza” din Iași) Prof. univ. dr. Conțiu Tiberiu Șoitu (Universitatea “Al. I Cuza” din Iași) Prof. univ. dr. Liviu Leontie (Universitatea “Al. I Cuza” din Iași) Mihaela Leontie (Universitatea “Al. I Cuza” din Iași) Dr. Magdalena Roxana Necula (Președinte CNASR Iași) Dr. Ana Frunză (editor - Editura Lumen)

Citește mai mult

Ștefan Bolea - Volumul Theoria - Cultura din perspectivă filosofică

CRUX PUBLISHING
10 Martie >> 10:30 - 10:37
Ștefan Bolea este redactor al revistei Apostrof, redactor-șef al e-revistei EgoPHobia și colaborator al revistei hilosophy Now. Este doctor în filosofie și filologie. Volumul Theoria se adresează cititorilor pasionați de filosofie nihilistă ș/sau existențialistă, de poezie simbolistă, de artă cinematografică și de muzică „grea”, dar și tuturor celor nemulțumiți de disoluția culturală și valorică a societății contemporane (românești, cu precădere). Astăzi, Ștefan Bolea ne oferă un fragment din volumul Theoria, în lectură proprie!

Citește mai mult

Calvarul românilor în lupta pentru eliberare și întregire - lansare de carte

EDITURA FUNDAȚIEI ROMÂNIA DE MÂINE
10 Martie >> 10:55 - 11:40
Lansarea cărții dnei prof. Viorica Moisuc, "Calvarul Românilor în lupta pentru eliberare și întregire", carte apărută în colecția "Centenarul Marii Uniri", va face obiectul evenimentului care se va desfășura pe data de 10 martie. Drumul greu, plin de piedici puse de alții sau de noi înșine, pe care autoarea, după o documentare impresionantă, îl prezintă, fiecare etapă parcursă fiind punctată de comentarii ale istoricilor, ale contemporanilor va reprezenta subiectul de discuție al invitaților noștri, printre care se numără Valentin Ciorbea, Alexandra Cernoff, Adrian Ursu, Dorel Bușe, Dorin Suciu, Nechita Runcan, Marian Zidaru.

Citește mai mult

Yoga pentru femeile care aspiră să fie sănătoase, armonioase, inteligente și fericite

EDITURA VENUSIANA
10 Martie >> 11:45 - 12:15
Autoarea Aida Călin prezintă "Yoga pentru femeile care aspiră să fie sănătoase, armonioase, inteligente și fericite".

Citește mai mult

Lansarea volumului ”Neamul Mihaililor din Craiova”, autor Dinică Ciobotea, editura MJM Craiova

Radio România Oltenia - Craiova
10 Martie >> 12:00 - 12:30
Lansarea volumului ”Neamul Mihaililor din Craiova”, autor Dinică Ciobotea, editura MJM Craiova

Citește mai mult

Lansare de carte: “Teoria generală a obligațiilor. Curs universitar”, autor: Vasile Luha

EDITURA LUMEN
10 Martie >> 13:00 - 14:00
Participanți: Autor – Prof. univ. dr. Vasile Luha (Facultatea de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia) Conf. univ. dr. Miruna Tudorașcu (Decan al Facultății de Drept și Științe Sociale a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia) Conf. Univ. Dr. Camelia Ignatescu (Decan al Facultatii de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Stefan cel Mare din Suceava) Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu (Facultatea de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii Stefan cel Mare din Suceava) Drd. Alexandra Huidu (Editor - Editura Lumen)

Citește mai mult

Minienciclopedia cristalelor regenerante, vindecătoare pentru yoni

EDITURA VENUSIANA
10 Martie >> 13:45 - 14:15
Celina Angelescu - Directorul editorial al Editurii Venusiana prezintă "Minienciclopedia cristalelor regenerante, vindecătoare pentru yoni".

Citește mai mult

Lansarea nr. 9 al colecției « Mediaevalia » – Images de l’Invisible. De l’Antiquité tardive à la fin du Moyen Âge (editori științifici: Luminița Diaconu, Alexandra Lițu, Ecaterina Lung)

EDITURA UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI
10 Martie >> 17:00 - 17:33
Participanți: Lector dr. Daniela Zaharia (moderator), Conf. dr. Luminița Diaconu, Prof. dr. Ecaterina Lung, Lector dr. Alexandra Lițu, Lector dr. Vladimir Crețulescu. Rezultat al colocviului organizat în 2017 la Universitatea din București, volumul cuprinde studii circumscrise paradigmei inepuizabile a Invizibilului în cultura europeană din Antichitatea târzie și din Evul Mediu, cu accent pe reprezentările textuale și iconografice ale Divinității, emoțiilor, Diavolului sau vrăjitoriei.

Citește mai mult

Lansare de carte: „Mircea Eliade. De la om la supraom și înapoi” de Dolores Toma

EDITURA MUZEUL LITERATURII ROMÂNE
10 Martie >> 19:00 - 20:00
Editura MLR semnalează, în cadrul ediției on-line a Târgului de carte Gaudeamus, apariția volumului „Mircea Eliade. De la om la supraom și înapoi”, semnat de Dolores Toma. Profesoară emerită, conducătoare de doctorate la Universitatea din București, autoare a mai multor studii despre literatura franceză, publicate atât în țară, cât și în Franța, dar și a celebrului volum „Despre grădini și modurile lor de folosire” sau a cărții „Panait Istrati, de la A la Z”, Dolores Toma scrie o lucrare exemplar documentată despre marea temă din opera lui Mircea Eliade: natura umană, împreună cu toate posibilitățile și încercările de transcendere ale ei. Urmărind ipostazele multiple ale omului și ale supraomului, autoarea unește firele biografice și ficționale din opera lui Mircea Eliade și le fixează în imagini coerente, de sine stătătoare. Despre acest volum, care reclamă, prin cursivitatea sa aproape narativă, emoție și curiozitate, aflăm mai multe din dialogul purtat de Dolores Toma cu Iuliana Miu.

Citește mai mult