Afișează:


Marți, 9 Martie

Hiper-capitalismul prezentat de bloggerul Corina Moisei

EDITURA RAO
9 Martie >> 10:00 - 10:06
Larry Gonick, cel mai bine vandut caricaturist "supraeducat", și-a încântat cititorii ani întregi cu relatările sale istețe, accesibile și amuzante despre orice, de la istoria Universului până la secretele matematicii. Acum, Gonick face echipă cu psihologul și cercetatorul Tim Kasser pentru a explica felul în care hipercapitalismul global, care venerează comerțul, amenință nu doar bunăstarea oamenilor și dreptatea socială, ci și întreaga planetă. Dar Gonick și Kasser nu doar analizează cum s-a dezechilibrat sistemul economic - ci arată, de asemenea, calea către un viitor mai sănătos.

Citește mai mult

Lansare de carte – Oana Ristea, "Metode de identificare a particulelor elementare în fizica energiilor înalte"

EDITURA UNIVERSITĂȚII DIN BUCUREȘTI
9 Martie >> 17:00 - 17:31
Invitat: Prof. univ. dr. Alexandru Jipa, director al Departamentului de Structura Materiei, Fizica Atmosferei și a Pământului, Astrofizică, Facultatea de Fizică, Universitatea din București. Lucrarea prezintă principalele metode de identificare a particulelor produse în ciocniri nucleare relativiste, metode folosite de marile experimente din acest domeniu. Sunt prezentați detaliat detectorii pentru măsurarea timpului de zbor, detectorii Cerenkov, detectorii de tip calorimetru, detectorii bazați pe măsurarea pierderii liniare de energie și detectorii folosiți pentru măsurarea radiației de tranziție. Adresabilitate: masteranzi și doctoranzi ai Facultății de Fizică a Universității din București; specialiști interesați de înțelegerea metodelor de detecție folosite în Fizica nucleară relativistă.

Citește mai mult

Lansări de carte: “Samskara. Rituri de trecere in hinduism” și “Gramatica limbii hindi”, Editura Lumen, 2021

EDITURA LUMEN
9 Martie >> 17:00 - 18:00
Invitati: Autoare – Dr. Hilda-Hedvig Varga Invitat – Excelenta Sa Ambasadorul Indiei la Bucuresti, Domnul Rahul Shrivastava Invitat – Prof. Univ. Dr. Ioan Dura (Facultatea de Teologie a Universitatii Ovidius din Constanta) Invitat – Conf. Univ. Dr. Mihaela Gligor (Centrul Clujean pentru Studii Indiene, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca) Directorul Editurii Lumen – Prof. Univ. Dr. Antonio Sandu (Universitatea Stefan cel Mare din Suceava) Moderator – Drd. Alexandra Huidu (editor - Editura Lumen)

Citește mai mult

Lansare "Călătorii în centrul gândirii – ediția a II-a", de Alexandru Vlad Ciurea

EDITURA MINERVA
9 Martie >> 18:00 - 19:13
Participanți: Alexandru Vlad Ciurea, Tudor Artenie, George Grigoriu. Gazde: Cristina Poterășoiu, Alexandru Peneș

Citește mai mult