Afișează:


Vineri, 26 Martie

Povești ștampilate despre ACASĂ

MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN - EDITURA MARTOR
26 Martie >> 10:00 - 11:30
Pornind de la cartea-laborator ”Case-n casă” (Editura Martor, 2015), ce-și propune o incursiune pe mai multe voci în universurile reale și posibile ale casei, echipa Atelierului de Creativitate propune un atelier despre locuirea de ieri și de azi. Despre cum casele pot spune multe lucruri despre cei care le locuiesc. Când descoperi că țăranul avea case împodobite cu sori, păzite cu ”dinți de lup”, transforma pământul în vase strălucitoare, în loc de calorifer avea mândrețe de sobă cu cahle, bașca îmblânzea și focut și vântul, te iei cu gândul, că ar putea fi un vrăjitor! Un gând tocmai bun pentru a scorni povești despre case, folosind o tehnică ingenioasă de ilustrare – realizarea de ștampile. Atelier recomandat copiilor cu vârsta peste 8 ani. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, și este posibilă doar pe baza înscrierii pe adresa de e-mail: atelieruldecreativitate@gmail.com

Citește mai mult

Roxana Andreea Rusu despre smartbook-ul ,,Eu și Virusul Hai Hui"

EDITURA INTEGRAL
26 Martie >> 10:00 - 10:02
Roxana Andreea Rusu despre smartbook-ul ,,Eu și Virusul Hai Hui", lansat la Editura Integral, la o lună după începerea pandemiei în țara noastră. Povestea explică pe înțelesul copiilor toate schimbările legate de pandemie. Cartea poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro

Citește mai mult

Călătorie prin copilărie - poezii și ilustrații pentru copii

EDITURA NICULESCU
26 Martie >> 11:00 - 11:30
În versuri ghidușe și ilustrații minunate create de Bianca Voicu-Ionescu, autoarea Alina Sîrbu creionează emoțiile prin care fiecare copil descoperă natura, cu tot ce este mai frumos. Vino într-o călătorie , în cea mai frumoasă poveste, care poate fi a TA!

Citește mai mult

Premiile Ziarului și Editurii Națiunea, 2020

EDITURA NAȚIUNEA
26 Martie >> 15:00 - 15:02
Prezentarea premiilor Grupului de presă Alcero, Ziarul și Editura Națiunea, pentru anul 2020

Citește mai mult

Lansarea volumului „Rugăciunea Tatăl nostru în limba română. Studiu istorico-filologic”, de Iosif Camară

UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA DIN IAȘI
26 Martie >> 17:00 - 17:40
Invitați: Eugen Munteanu, Claudiu Dulgheru, Iosif Camară Moderator: Adrian Acatrinei Lucrarea oferă o incursiune în istoria rugăciunii „Tatăl nostru” în limba română, începând cu cea mai veche versiune existentă, păstrată în „Evangheliarul slavo-român din 1551-1553”, și încheind cu cele actuale. Sunt analizate detaliat, pornind de la sursele grecești, slavonești și latinești, opțiunile textuale ale traducătorilor, prefacerile pe care le-a suferit textul rugăciunii de-a lungul timpului și procesul prin care Tatăl nostru românesc s-a standardizat în epoca unificării limbii române literare, prin activitatea lui Antim Ivireanul.

Citește mai mult

Prezentarea cărții „Bunica din măr”, de Mira Lobe. Partea I

EDITURA PARALELA 45
26 Martie >> 18:00 - 18:07
Andi e tare necăjit, fiindcă nu are o bunică. Dar uite că, dintr-odată, se alege cu două. Una conduce o mașină albastră ca cerul și călărește tigri în India. Cealaltă nu pare cu nimic deosebită: Andi trebuie să aibă grijă de ea, iar ea de el. Andi îi povestește ce n-ar povesti nimănui, iar ea face același lucru. Cum o să se împartă Andi între atâtea aventuri și povești?Prezintă Veronica Gorincioi, psiholog.

Citește mai mult

Prezentarea cărții „Bunica din măr”, de Mira Lobe. Partea a II-a

EDITURA PARALELA 45
26 Martie >> 18:08 - 18:15
Andi e tare necăjit, fiindcă nu are o bunică. Dar uite că, dintr-odată, se alege cu două. Una conduce o mașină albastră ca cerul și călărește tigri în India. Cealaltă nu pare cu nimic deosebită: Andi trebuie să aibă grijă de ea, iar ea de el. Andi îi povestește ce n-ar povesti nimănui, iar ea face același lucru. Cum o să se împartă Andi între atâtea aventuri și povești? Prezintă: Arcadia Solum

Citește mai mult

Aurora Nicolae, lector, prezintă „Marea Evanghelie a lui Ioan”, de Jakob Lorber

EDITURA SHAMBALA
26 Martie >> 19:30 - 20:00
"Marea Evanghelie a lui Ioan" este, fără îndoială, cea mai remarcabilă lucrare a lui Jakob Lorber. Ea cuprinde peste 10 volume în ediția originală în limba germană, în care ni se revelează, în detaliu, diferite momente din viața lui Iisus în cei trei ani ai misiunii sale spirituale pe Pământ, timp în care a desfășurat o intensă, extraordinar de bogată și uluitoare activitate spirituală. „Marea Evanghelie a lui Ioan” oferă o nouă imagine asupra lumii, integrată într-o perfectă armonie cosmică. Sunt prezentate într-o manieră clară informații inedite despre Creație, îngeri, cosmogonie, lumea astrală, religiile asiatice, materie, suflet, spirit.

Citește mai mult

Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio ● NOAPTE BUNĂ, COPII! - „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă

EDITURA CASA RADIO - RADIO ROMÂNIA
26 Martie >> 20:50 - 21:00
În seara aceasta, vă invităm să urmăriți „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă, în lectura lui VLAD APAFI, elev în clasa a III-a C a Liceul Teoretic Jean Monnet din București. Inspirat de: „Punguța cu doi bani“ de Ion Creangă, în rostirea lui Dumitru Furdui,într-o înregistrare Radio România din 1962. De pe albumul „Noapte bună, copii!“ vol. 15, apărut la Editura Casa Radio. De 65 de ani, „Noapte bună, copii!“ este una dintre atracțiile postului public de radio. Emisiunea poate fi ascultată la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50. Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri. Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Citește mai mult