Înapoi

Gaudeamus Craiova 2023

gaudeamus_craiova2023

Caravana Gaudeamus Radio România debutează în 2023 cu cea de a douăzeci și una ediție craioveană a acestui proiect, care va avea loc în perioada 1 – 5 martie în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”.
Și în acest an, conform unei tradiții de peste două decenii, ediția Craiova a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România marchează deopotrivă deschiderea sezonului național al târgurilor de carte și începutul unui nou anotimp. Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia Craiova;
Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 1 martie, începând cu ora 12.00.
Programul de vizitare este între orele 10.00 și 18.00, de miercuri până sâmbătă, și între orele 10.00 și 14.00 în ultima zi a târgului.

catalogul participanților
programul evenimentelor
amplasarea standurilor

În premieră în istoria de aproape trei decenii și 133 de ediții ale Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, în postura de președinte de onoare se va afla un foarte tânăr scriitor, departe încă de vârsta majoratului. Jonathan Agostino Ottobrino, elev de nota 10 al Liceului Teoretic „Henri Coandă” din Craiova, are deja în palmares două volume publicate și numeroase premii literare obținute până la vârsta de 12 ani, ceea ce îl recomandă drept un real model pentru colegii săi de generație. Talentul literar precoce al lui Jonathan Agostino Ottobrino a fost evidențiat și la ediția 2022 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România de la Craiova, unde și-a lansat romanul „Dinastia Ottobrinilor”, apărut sub egida editurii Aius, a doua carte semnată de Jonathan, după volumul de debut „Crede in visele tale”, care a văzut lumina tiparului în 2021.
Timp de cinci zile cartea – mărțișor va lua în stăpânire întregul foaier al Teatrului Național „Marin Sorescu”, dându-le astfel craiovenilor șansa de a achiziționa și de a oferi celor dragi cadouri de păstrat o viață. Cei 38 de participanți la această ediție, organizatorii și partenerii evenimentului le-au pregătit vizitatorilor un adevărat festin literar, pentru toate gusturile și vârstele:
● aproape 14.000 de titluri - multe dintre acestea apărute în ultimele luni și prezentate în premieră în Craiova - publicate de peste 50 dintre cele mai prestigioase edituri din România și de peste hotare;
● o bogată ofertă de jocuri, produse auxiliare educaționale și muzică;
● 21 de evenimente editoriale (dezbateri, lansări și prezentări de carte), propuse de participanți și de Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România;

INFORMAȚII UTILE VIZITATORILOR

Cine participă?
Toți participanții la aceaastă ediție se regăsesc, cu pagini de prezentare individuale, în CATALOGUL PARTICIPANȚILOR, unde este disponibilă căutarea după criteriile denumire și domeniu de editare. STANDURILE VIRTUALE ale participanților sunt accesibile prin butonul aferent din fiecare pagină.

Cum cumpăr?
Achizițiile de carte și alte produse se pot face direct la standurile aflate în interiorul Teatrului Național "Marin Sorescu" sau prin intermediul standurilor virtuale ale expozanților, pe care le puteți accesa de pe paginile lor de prezentare. Prețurile produselor și alte eventuale taxe, precum și termenii și condițiile de utilizare valabile pentru fiecare website sunt stabilite de către deținătorii acestora.

Coduri promoționale Gaudeamus
Beneficiile suplimentare acordate vizitatorilor care achiziționează produse de la Târgul de carte Gaudeamus Radio România sunt menționate la standurile virtuale ale participanților. Codurile aferente se regăsesc în paginile de catalog ale participanților care le acordă.

Cum pot viziona un eveniment?
Evenimentele propuse pentru această ediție vor fi transmise, live și în înregistare, conform PROGRAMULUI DE EVENIMENTE anunțat al târgului. Acestea vor rămâne în arhiva ediției, pentru vizionare ulterioară.

În cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS.

CALENDARUL TÂRGURILOR GAUDEAMUS 2023