Înapoi

Gaudeamus Cluj-Napoca 2024

gaudeamus_cluj_2024

Cel mai mare târg de carte din Transilvania revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca în pragul sărbătorilor pascale, conform unei tradiții de aproape două decenii, pentru ediția cu numărul 23. Târgul de Carte GAUDEAMUS Cluj-Napoca se va desfășura în perioada 24 - 28 aprilie în Piața Unirii ● Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Cluj, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00, iar accesul publicului este liber.

Deschiderea oficială a ediției a avut loc miercuri, 24 aprilie, la ora 12.00.

Președintele de onoare al acestei ediții este Prof. univ. dr. Ioana Both, traducător, critic literar, apreciat eminescolog și eseist.

Moment de vârf al vieții culturale din această zonă a țării de peste două decenii, Târgul de Carte Gaudeamus Radio România aduce în fața publicului clujean o ofertă bogată și diversificată de carte, jocuri educative și muzică. Cel mai mare și mai longeviv târg de carte din Transilvania, evenimentul care a deschis în anul 2000 Caravana Gaudeamus Radio România, aduce în inima Clujului:

● 16 pavilioane expoziționale, într-o formulă de amenajare care oferă un spațiu generos de etalare și prezentare a ofertei pentru participanți, și totodată, mai relaxat pentru vizitatori, spațiu care îndeamnă la nenumărate ore petrecute în incinta târgului.
60 de standuri, care reunesc mii de titluri din oferta a peste 85 de edituri, distribuitori de carte românească și străină, producători și distribuitori de muzică și jocuri educative;
60 de standuri virtuale se regăsesc pe gaudeamus.ro, în varianta online a târgului, astfel încât noutățile editoriale, ofertele speciale și surprizele pregătite de participanți cu acest prilej vor fi accesibile și iubitorilor de carte care nu vor putea ajunge zilele acestea la ediția Cluj-Napoca a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România.
Peste 40 de sesiuni de lansări și prezentare de carte, multe dintre acestea transmise în direct pe gaudeamus.ro și Facebook Radio România Gaudeamus, vor oferi publicului prilejul de a se întâlni cu câțiva dintre cei mai îndrăgiți scriitori din întreaga țară.

| Miercuri, 24 aprilie, începând cu ora 12.30, Radio România Cluj și Editura Școala Ardeleană îi așteaptă pe toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe îndrăgitul umorist, dramaturg și journalist Cornel Udrea, la lansarea volumului „Naraton 1954-2024. Oameni, fapte și întâmplări povestind despre Radio Cluj”. Volumul, publicat la aniversarea a 70 de ani de Radio România Cluj, va fi nucleul unui eveniment editorial organizat in memoriam Cornel Udrea

Proiectele tradiționale inițiate și derulate de Radio România, cu prilejul Târgului de Carte Gaudeamus, se vor derula cu sprijinul companiilor Luna Cleaning Magic și Restaurant Shanghai, sponsorii ediției, care vor premia câștigătorii Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu” și „Invitații de nota 10” ai târgului, elevi premiați la olimpiade internaționale.

Partenerii ediției 2024 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din Cluj-Napoca sunt: CasaAugustin.ro, Monitorul de Cluj și Ziua de Cluj.


INFORMAȚII UTILE VIZITATORILOR

Pentru pasionații de lectură care nu pot ajunge în Piața Unirii din Cluj-Napoca, website-ul gaudeamus.ro găzduiește ediția online. Standuri virtuale, evenimente transmise live din incintă și informații la zi despre noutățile editoriale, ofertele de târg și proiectele speciale ale participanților vor fi astfel disponibile de oriunde v-ați afla.

Cine participă?
Toți participanții la aceaastă ediție se regăsesc, cu pagini de prezentare individuale, în CATALOGUL PARTICIPANȚILOR, unde este disponibilă căutarea după criteriile denumire și domeniu de editare. STANDURILE VIRTUALE ale participanților sunt accesibile prin butonul aferent din fiecare pagină.

Cum cumpăr?
Achizițiile de carte și alte produse se pot face direct la standurile aflate în interiorul Teatrului Național "Marin Sorescu" sau prin intermediul standurilor virtuale ale expozanților, pe care le puteți accesa de pe paginile lor de prezentare. Prețurile produselor și alte eventuale taxe, precum și termenii și condițiile de utilizare valabile pentru fiecare website sunt stabilite de către deținătorii acestora.

Coduri promoționale Gaudeamus
Beneficiile suplimentare acordate vizitatorilor care achiziționează produse de la Târgul de carte Gaudeamus Radio România sunt menționate la standurile virtuale ale participanților. Codurile aferente se regăsesc în paginile de catalog ale participanților care le acordă.

Cum pot viziona un eveniment?
Evenimentele propuse pentru această ediție vor fi transmise, live și în înregistare, conform PROGRAMULUI DE EVENIMENTE anunțat al târgului. Acestea vor rămâne în arhiva ediției, pentru vizionare ulterioară.

În cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS.

CALENDARUL TÂRGURILOR GAUDEAMUS 2024