Înapoi

Gaudeamus Craiova 2024

gaudeamus_buzau_2023

Cel mai longeviv și mai îndrăgit proiect național dedicat cărții, derulat de Radio România de trei decenii, deschide și în 2024 sezonul târgurilor de carte. Ediția cu numărul 22 a Târgului de Carte GAUDEAMUS Radio România din Craiova se va desfășura în perioada 13 - 17 martie, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” ● Program de vizitare: 10:00 - 19:00 (miercuri, joi, vineri), 10:00 – 18:00 (sâmbătă) și 10:00 – 14:00 (duminică). Accesul publicului este gratuit

Președintele de onoare al ediției este domnul Lucian Dindirică, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, directorul Muzeului Exilului Românesc, muzeu unic în România.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 13 martie, ora 12:00.

Reperele ediției:34 de participanți, printre care se regăsesc cele mai prestigioase edituri și agenții de distribuție de carte din țară; ● peste 10.000 mii de titluri, multe dintre acestea publicate în ultimele luni și prezentate în premieră la un târg de carte; ● peste 30 de sesiuni de lansare și prezentare de carte, dezbateri, cu prilejul cărora vor fi lansate peste 40 de titluri și ateliere de creație pentru copii; ● etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Oltenia – Craiova, care va avea loc joi, 14 martie, începând cu ora 12.00; ● proiectul „Invitați de nota 10: Olimpicii României”, prin care Radio România premiază excelența în educație, atestată aici de premiile obținute de tinerii craioveni la olimpiade și concursuri internaționale; Premiile pentru cele două proiecte constau în sume de bani cuprinse între 500 și 150 de lei, oferite de sponsorul ediției, Lions Club Craiova. ● numeroase concursuri cu premii atractive derulate în perioada 13 – 17 martie pe pagina de Facebook Radio România Gaudeamus.

Evenimentul este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia – Craiova, cu sprijinul Consiliului Județean Dolj.

Sponsorii ediției: Lions Club Craiova și Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

INFORMAȚII UTILE VIZITATORILOR

Pentru pasionații de lectură care nu pot ajunge la prima ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, website-ul gaudeamus.ro găzduiește ediția online. Standuri virtuale, evenimente transmise live din incintă și informații la zi despre noutățile editoriale, ofertele de târg și proiectele speciale ale participanților vor fi astfel disponibile de oriunde s-ar afla aceștia.

Cine participă?
Toți participanții la aceaastă ediție se regăsesc, cu pagini de prezentare individuale, în
CATALOGUL PARTICIPANȚILOR, unde este disponibilă căutarea după criteriile denumire și domeniu de editare. STANDURILE VIRTUALE ale participanților sunt accesibile prin butonul aferent din fiecare pagină.

Cum cumpăr?
Achizițiile de carte și alte produse se pot face direct la standurile aflate în interiorul Teatrului Național "Marin Sorescu" sau prin intermediul standurilor virtuale ale expozanților, pe care le puteți accesa de pe paginile lor de prezentare. Prețurile produselor și alte eventuale taxe, precum și termenii și condițiile de utilizare valabile pentru fiecare website sunt stabilite de către deținătorii acestora.

Coduri promoționale Gaudeamus
Beneficiile suplimentare acordate vizitatorilor care achiziționează produse de la Târgul de carte Gaudeamus Radio România sunt menționate la standurile virtuale ale participanților. Codurile aferente se regăsesc în paginile de catalog ale participanților care le acordă.

Cum pot viziona un eveniment?
Evenimentele propuse pentru această ediție vor fi transmise, live și în înregistare, conform PROGRAMULUI DE EVENIMENTE anunțat al târgului. Acestea vor rămâne în arhiva ediției, pentru vizionare ulterioară.

În cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare, vă rugăm să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS.

CALENDARUL TÂRGURILOR GAUDEAMUS 2024