Gaudeamus NP

Gaudeamus Timișoara 2022 | 25 - 29 mai

18 - 1 August 2022


Afișează:


Sâmbătă, 28 Mai

Lansări și scurte prezentări de carte

Editura Eikon
28 Mai >> 11:00 - 11:45

„Regele Mihai și Basarabia: O poveste uitată de neuitat”, de Aliona Grati; „Două săptămâni dramatice din istoria României (17-30 decembrie 1947), Eleodor Focșeneanu; Prezintă: Christian Crăciun și Valentin Ajder.

Citeste mai mult

#AmbasadorErasmus

Radio România Cultural
28 Mai >> 12:00 - 12:30

Călătorii cu Ambasadorii Erasmus (III). Invitate: eleva Maya Borod, Blogger, Ambasador Erasmus în Arad și student Erasmus și ing. Ana-Maria Ghiulai din Timișoara, beneficiară Erasmus+ în programe universitare și practicant la Parlamentrul European. Dialogul urmărește promovarea mobilităților pe care ambasadorii Erasmus România le-au făcut în diverse țări datorită participării lor

Citeste mai mult

Cafenea filosofică: "Spun ce gândesc, dar gândesc ce spun? Gândire critică și comunicare în sec. XXI”

Editura Lumen
28 Mai >> 12:00 - 13:00

Studiul filosofiei ajută la formularea de standarde raționale, formulări clare a conceptelor, evaluări și argumentări logice, care la rândul lor formează gândirea critică, ce devine, astfel, în viața de zi cu zi, o expresie a filosofiei aplicate. Societatea contemporană se confruntă la scară din ce în ce mai largă cu

Citeste mai mult

„3.7”

Tritonic Books
28 Mai >> 13:00 - 13:45

Volumul de povestiri „3.7”, autori Daniel Timariu, Teodora Matei, Lucian Dragoș Bogdan, colecția Science Fiction % Fantasy, 2022. Participă: Daniel Timariu și Cristian Vicol.

Citeste mai mult

Lansări și scurte prezentări de carte

Editura Eikon
28 Mai >> 16:15 - 16:25

"Reprezentarea politică a minorității slovace din România", de Claudia Cardoș; "Transcarpatia: radiografia unei regiuni multietnice", de Marian Oancea; "Perspectivele minorității slovace din România în contextul migrației și al provocărilor socio-demografice", de Claudia CARDOȘ, Radu CARP, Ștefan HERCHI, Cristina MATIUȚA. Prezintă Radu Carp și Valentin Ajder.

Citeste mai mult

Lansarea volumului de memorii "Timp retrăit", de Alex. Ștefănescu.

Curtea Veche Publishing
28 Mai >> 17:00 - 17:15

Lansarea volumului de memorii "Timp retrăit", de Alex. Ștefănescu. Prezintă: Cornel Ungureanu și Robert Șerban.

Citeste mai mult

Lansări și scurte prezentări de carte

Editura Eikon
28 Mai >> 18:00 - 18:45

„Condamnat la moarte. Trenul care mă duce taie istoria în două”, de Doina Magheți; „Vertebre românești - mărturii ale rezistenței anticomuniste, I. Cătălui, A. Cristodulo, V. Mitric-Ciupe; "Pecete de neșters”, de Ștefan Todirașcu Invitați: Doina Magheți, Cornel Ungureanu, Claudiu T. Arieșan, Christian Crăciun. Moderator: Valentin Ajder.

Citeste mai mult

Lansare de carte: Romanian Civil Code

Monitorul Oficial R.A.
28 Mai >> 18:00 - 19:30

Editura „Monitorului Oficial”, în parteneriat cu Asociația „Conferințele Facultății de Drept a Universității din București” a publicat recent lucrarea "Romanian Civil Code", care a fost lansată în data de 24 mai 2022, ora 18.00, la Facultatea de Drept a Universității din București. Codul civil, tradus în limba engleză, este util

Citeste mai mult

Lansări de carte

Editura Eikon
28 Mai >> 19:00 - 19:55

"Fascinația divinului. Ce înseamnă a filosofa?", de Corneliu Mircea; "Înțelegerea divinului. De la Montaigne la Maine de Biran", de Dorin Ștefănescu; Invitați: Robert Lazu, Cornel Ungureanu, Corneliu Mircea, Dorin Ștefănescu, Vianu Mureșan, Christian Crăciun. Moderator: Valentin Ajder.

Citeste mai mult

Lansări de carte

Editura Eikon
28 Mai >> 20:00 - 20:45

„Sorin Titel sau povestiri din lumea timpului; Ultimul Schelling: Filosofie și hristologie”, de Dorin Ștefănescu; „Limbajul și crampele mintale. De la Bolzano la Quine”, de Ioan Biriș; Invitați: Robert Lazu, Cornel Ungureanu, Corneliu Mircea, Dorin Ștefănescu, Vianu Mureșan, Christian Crăciun Moderator: Valentin Ajder.

Citeste mai mult