Gaudeamus Timișoara 2022 | 25 - 29 mai

18 - 1 August 2022


Afișează:


Joi, 26 Mai

„Particularitățile presei online din România. Dinamică și concepte.”

Tritonic Books
26 Mai >> 16:00 - 16:35
Volumul „Particularitățile presei online din România. Dinamică și concepte.” Autoare: Simona Bader și Corina Sîrb; Colecția Comunicare Media, 2022; Participă: Simona Bader, Corina Sîrb și Lucian-Vasile Szabo.

Citește mai mult

Lansare de carte - cele mai noi titluri din Colecția "Scrieri pentru copii, de la bunica".

Editura Arco Iris Brașov
26 Mai >> 17:00 - 17:45
Prezentare interactivă de carte pentru copii, cu interpretarea unor fragmente din povești și concurs de ghicitori cu premii. Prezintă autoarea, Victoria Furcoiu.

Citește mai mult

Prezentarea seriei Mysterium Christi, vol. I-V

Ratio et Revelatio
26 Mai >> 18:00 - 18:55
Prezentarea seriei Mysterium Christi, vol. I-V. Vor vorbi Pr. prof. acad. Wilhelm Dancă, Conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan, Pr. Lauș Nicolae, cancelar al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara.

Citește mai mult

Lansare carte „101 chipuri ale suferinței în Bihorul carceral comunist”, de Cristina Liana Pușcaș

Ratio et Revelatio
26 Mai >> 19:15 - 19:45
Lansarea va avea loc în prezența autoarei, alături de care va fi prezent lect. univ. dr. Lucian-Vasile Szabo. Cristina Liana Pușcaș este doctor în istorie (Universitatea din Oradea), muzeograf la Muzeul Țării Crișurilor – Complex Muzeal, lector univ. dr. la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, specializarea Jurnalism din cadrul Universității din Oradea, președintele Asociației „Cei 40 de Mucenici”. Volume de autor: Iadul roșu în orașul de pe Criș. Penitenciarul Oradea în perioada comunistă (1945-1977); Bihoreni cu care ne mîndrim; Rezistență anticomunistă în întrebări și răspunsuri. Proiecte: Realizatoarea „Memorialului Rezistență și Represiune în Bihor”; Documentar video „Locuri ale memoriei: Lagărul, Securitatea și Penitenciarul din Oradea”; Seria de filme documentare „Uitarea înseamnă o nouă condamnare”.

Citește mai mult

Lansare de carte

Editura Eikon
26 Mai >> 20:00 - 20:50
„De la Ohaba la Paris. Viața mea pe scurt”, de Mircea Pora. Invitați: Mircea Pora, Adrian Dinu Rachieru, Florin-Corneliu Popovici. Moderator: Valentin Ajder.

Citește mai mult