Nucleul ofertei Târgului GAUDEAMUS este reprezentat de carte în format clasic și produse multimedia (carte pe suport electronic, muzică, film, cursuri interactive).
Datorită diversității categoriilor de expozanți și numărului ridicat de participanți la fiecare ediție, domeniile de interes reprezentate sunt extrem de diverse, de la materiale și software educațional pentru copii, literatură de toate genurile până la studii de specialitate de un înalt nivel științific. 
Întrucât numărul evenimentelor organizate de către expozanți în cadrul Târgului depășește 500 la fiecare ediție, marea majoritate a acestora fiind lansări de carte/audiobook, Târgul Internațional GAUDEAMUS oferă o imagine reprezentativă pentru tot ceea ce înseamnă noutate pe piața de carte românească.       
Prezența la Târg a numeroase edituri din afara țării (în special în cadrul standurilor naționale) și a celor mai importante agenții de difuzare de carte străină din România asigură vizitatorilor accesul la o bogată ofertă editorială internațională.