Înapoi

Gaudeamus 27

Târgul de carte Gaudeamus Radio România - Ediție specială online
16 - 22 noiembrie 2020 / www.gaudeamus.ro

Ediția cu numărul 27 a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, care a avut loc în perioada 16 – 22 noiembrie pe baza unui concept original, exclusiv online, s-a încheiat duminică, la capătul unui adevărat maraton de evenimente, concursuri și prezentări de noi apariții editoriale.

Președintele de onoare al ediției, care s-a aflat alături de publicul Gaudeamus prin intermediul unei intervenții în direct din New York, a fost scriitorul Norman Manea.

Organizat de Radio România, în parteneriat cu elefant.ro, evenimentul a oferit iubitorilor de carte din întreaga lume posibilitatea de a urmări peste 200 de EVENIMENTE, majoritatea găzduite de website-ul www.gaudeamus.ro și de a achiziționa, în condiții foarte avantajoase, cărți, jocuri și muzică de la peste 100 de edituri și distribuitori specializați. STANDURILE VIRTUALE ale participanților au fost accesibile prin intemediul website-ului gaudeamus.ro, care, în acest interval a înregistrat peste 50.000 de vizitatori.
Proiectele tradiționale Gaudeamus Radio România s-au derulat la această ediție într-o formulă specială, adaptată momentului, care a permis însă menținerea conceptului și a obiectivelor originale.

Astfel, Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu s-a derulat în perioada 5 – 20 noiembrie, pe bază de eseuri pe care concurenții le-au trimis către organizator și care au fost jurizate de către realizatorii de emisiuni Radio România din întreaga țară. În cadrul festivității de premiere care a avut loc online, vineri, 20 noiembrie, premiile oferite de editurile Casa Radio, Niculescu, Trei și Pandora M, au fost acordate astfel: locul  1 - Alexandra Botoș, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timșoara ● locul al doilea - Diana Găbureac, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu Mureș ● locul al treilea - Alexia Bîtînă, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova ● mențiuni: Diana Ioana Mirea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" din Constanța și Alexandra Ciocan, Colegiul Național „Mihai Eminescu" din București.

Votul Publicului, derulat în premieră prin intermediul paginii Facebook Radio România Gaudeamus, în perioada 18 – 22 noiembrie, pe baza propunerilor participanților, a desemnat drept Cea mai râvnită carte a Târgului, volumul „Iartă-mă că te-am iubit” de Ela E.H., publicat de Editura Creator.

Concursul „Vreau o școală ideală”, lansat de Radio România cu prilejul Târgului Gaudeamus, ediția online 2020, s-a încheiat!
Reportajele câștigătoare, desemnate prin votul posturilor Radio România, al participanților la târg și al publicului, vor aduce școlilor prezentate și susținute de colegii noștri următoarele premii:
Marele premiu, care constă în suma totală de 10.000 lei, fonduri provenind din taxa de participare la Târgul de Carte Gaudeamus, va fi oferit de Radio România școlilor din comunele Valea Argovei (reportaj Radio România Antena Satelor) și Augustin (Radio România Brașov FM).
Premiul prin Votul Publicului, care constă în suma de 1.000 lei oferită de compania Maurer Imobiliare Cluj, și premiul prin votul participanților - peste 70 de volume de carte pentru copii - vor  ajunge la școala din comuna Valea Argovei.
Cărțile sunt oferite de editurile Art, Curtea Veche Publishing, Integral, Sigma, All, Vellant, Darclee, Booklet, Paralela 45, Casa Cărții, Cartea Românească Educațional, Tact, Centrul de Carte Străină Sitka.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi! Cu toții, indiferent de modul în care ne-am implicat, am votat pentru o șansă în plus acordată copiilor noștri!
Reportajele pot fi vizionate aici: https://www.gaudeamus.ro/informative/vreau-o-scoala-ideala/6941/7

"Arta fotografică se învață"
Eveniment realizat în cadrul proiectului Erasmus+, RTV - Key Competences in media production for Radio, Film and Television (2019-2021) finanțat prin componenta KA202 - Parteneriate strategice pentru educația vocațională și pregătirea profesională. Moderator: Mirela Nicolae, realizator, Radio România Cultural. Eveniment susținut de editurile Niculescu, Pandora M, Trei, Casa Radio, Gaudeamus Radio România.
În România, arta fotografică, operatoria de cinema și televiziune, tehnica sunetului se studiază într-un singur liceu de profil din țară care pregătește absolvenți în domeniile respective la învățământ profesional, liceu și școală postliceală. Pe lângă lecțiile predate și învățate, profesorii și elevii de la Colegiul Tehnic Media din sectorul 1 al Capitalei sunt implicați în programe și proiecte europene de tipul Erasmus+ în care se perfecționează și se împărășesc noi cunoștințe cu specialiștii din domeniile respective dar și cu colegii din alte țări europene. Este și cazul proiectului Erasmus+, RTV - Key Competences in media production for Radio, Film and Television (2019-2021) finanțat prin componenta KA202 - Parteneriate strategice pentru educația vocațională și pregătirea profesională în care școala este parteneră a Radio România, principalul beneficiar.
Joi, 19 noiembrie, de la ora 13, elevi și profesori discută în fața publicului despre experiențele lor în realizarea imaginilor pe suport digital sau pe hârtie. Dezbaterea "Arta fotografică se învață" își propune să analizeze și cele mai bune fotografii ale școlarilor de la Colegiul Tehnic Media din București și Colegiul Tehnic Paul Dimo din Galați, îndrumați de profesorii lor, Alexandra Moza și Mircea Zăvoianu, fotografii făcute în perioada 1 -10 noiembrie. Imaginile, realizate sub genericul "Spațiul meu personal, un loc prietenos în școala online" se regăsesc pe spațiul Facebook fiind votate de privitori și analizate joi, 13 noiembrie, de câțiva editori, fotografi, arhitecți și ziariști.
Câștigătorii concursului Spațiul meu personal, un loc prietenos în școala online:

Voturile publicului înregistrate la finalul concursului, miercuri, 18 noiembrie, ora 20:
Locul I Mircea Alexandra Gianina 423 v, Locul II Alina Nan 284 v, Locul III Daniel Mița 235
Mențiuni: Marian Nicolae Niță, Delcea Mariana RobertaÂ
Premiul Gaudeamus - Cosmina Codreanu
Premiul editurii Casa Radio, Șandor Eriko Ioana
Mențiunile Radio România Cultural: Gîrbiță Amalia și David Rareș Bărbieru
Premiul special Radio România Cultural acordat pentru mesajul profund uman pe care-l transmite fotografia -  Petru Costin Moțatu.

Parteneri media: TVR, Observator Cultural, Bookblog.ro și Agenția de carte.
Târgul de carte Gaudeamus, ediția online 2020 – un eveniment Radio România, powered by elefant.ro


Însușirea fără acord prealabil și/sau reproducerea cu caracter comercial de materiale și informații publicate pe www.gaudeamus.ro, precum și invocarea numelui Gaudeamus Radio România și a proiectelor conexe acestuia în scopuri comerciale, altele decât cele legale, oferă Gaudeamus Radio România dreptul unilateral și neechivoc de a face uz de toate prerogativele sale adresându-se instanțelor legal competente pentru sancționarea acestor fapte și recuperarea pierderilor materiale și de imagine. Reproducerea și/sau traducerea precum și utilizarea conținutului, informațiilor sau materialelor de orice tip referitoare la Gaudeamus Radio România, inclusiv cele publicate pe acest website (documente, fotografii, baze de date, logo-uri, sigle și alte formate multimedia audio video foto) este permisă de către proprietarul Gaudeamus Radio România doar cu scopul informării personale și publice, dar numai cu indicarea sursei www.gaudeamus.ro. Dacă oricare dintre materialele încarcate pe gaudeamus.ro constituie o încalcare a drepturilor de autor și/sau a drepturilor conexe drepturilor de autor, orice persoană vătămată este rugată să trimită către Gaudeamus Radio România un mesaj în acest sens, la adresa: office@gaudeamus.ro Pentru mai multe detalii consultați Termeni și Condiții.