Gaudeamus Brașov 2022 | 31 august - 4 septembrie

25 - 10 Septembrie 2022


Afișează:


Vineri, 2 Septembrie

Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Brașov

Radio România Brașov FM
2 Septembrie >> 16:30 - 17:15
Lansarea cărților: - Centrul european de studii Harghita-Covasna, „Poetul Ionel Șimota la 50 de ani", Editura Eurocarpatica, Sf. Gheorghe, 2022; - Daniel Întuneric, "Pridvor", Editura Eurocarpatica, Sf. Gheorghe, 2022; - Ionela Ramona Moldovan, "77", Easy Readere, Toplița, 2020; Prezintă Ionel Simota, Daniel Întuneric și Ionela Ramona Moldovan.

Citește mai mult

Importanța sentimentelor în poezie

Editura Niculescu - Oxford
2 Septembrie >> 18:00 - 18:45
Vă invităm la o discuție cu poetul Antoniu Sîntimbrean și despre cum adevărata provocare nu este creația literară în sine, poezia sau emoțiile, ci pagina Despre autor: „Mi-am ascuns de atâția ani latura sensibilă, mi-am construit o mască pe care am purtat-o așa mult încât am uitat ce este sub ea. M-am lăsat prins în vârtejul acestei societăți în care sensibilitatea este văzută ca o slăbiciune. Dar analizând liderii de astăzi, am constatat că prosperitatea și succesul sunt de partea acelora care știu ce este empatia, acelora care nu văd o slăbiciune în sensibilitate, a celor cărora nu le este frică să-și exprime sentimentele. Nu vă mai ascundeți în spatele unor măști de teama reacțiilor celor din jur, deschideți-vă aripile și zburați!” Invitat: Antoniu Sîntimbrean Moderator: Diana Dincă-Lupu - Editura Niculescu

Citește mai mult

Liga Scriitorilor Români - Filiala Brașov

Radio România Brașov FM
2 Septembrie >> 19:00 - 19:50
Prezentarea activității organizației; Prezentarea ultimelor numere ale revistei noastre; Prezentarea unor volume de poezie și proză, ale membrilor noștri. Liga Scriitorilor Români, organizație nonguvernamentală și nonprofit, filiala Brașov a fost înființată în octombrie 2010 și numără peste 40 de membri înscriși, din 4-5 județe și câțiva din afara granițelor țării. De asemenea, are și revista sa proprie, intitulată RITMURI BRAȘOVENE, care continua tradiția unei alte reviste brașovene RITMURI, din anii 1929-1930. Preocuparea de bază a Asociatiei noastre este să stimultăm tineri și vârstnici, cu aptitudini creatoare livresti, să-și pună în valoare talentul și munca, în așa fel încât să să fie cunoscuți în lumea culturii. În acest sens, am desfăsurat în fiecare an, acțiuni de lansări de carte, am marcat sărbători naționale și internaționale, 15 ianuarie, 24 ianuarie, 1 martie, 8 martie, 9 mai, Ziua Limbii Române, etc, în toate locațiile de cultură brașovene sau în alte localități, precum la Buzău, Sinaia, Ploiești etc.

Citește mai mult