Înapoi

Jurnaliști

Ediția online de primăvară a Târgului de carte Gaudeamus Radio România s-a încheiat miercuri, 31 martie. Stand cu stand, pagină cu pagină, fie ea virtuală sau cât se poate de palpabilă, odată ajunsă la cititor, Gaudeamus Radio România a adus și în acest an primăvara în casele iubitorilor de carte, păstrând astfel vie tradiția unui sfert de secol de activitate susținută de postul public de radio în acest domeniu.  
La capătul unei întregi luni pe care Radio România, organizatorul evenimentului, a dedicat-o cărții, includem în palmaresul proiectului peste 80 de standuri virtuale, majoritatea aparținând editurilor care participă în mod constant la Târgurile Gaudeamus în formatul clasic, 150 de evenimente editoriale (lansări și prezentări de carte), aproape o treime fiind intervenții în direct transmise pe gaudeamus.ro și pe paginile de Facebook ale târgului sau ale participanților, circa 40.000 de vizitatori și aproape 300.000 de accesări ale paginilor dedicate târgului.
-
Comunicat de presă, 2 aprilie 2021

Identitate vizuală

afișul ediției în desfășurare
logo Radio România
logo Gaudeamus

|| Ediția anterioară - Gaudeamus 27 (16 – 22 noiembrie, 2020) || Prima ediție exclusiv online a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, a avut loc în perioada 16 – 22 noiembrie pe baza unui concept original marca Radio România. Președintele de onoare al ediției, care s-a aflat alături de publicul Gaudeamus prin intermediul unei intervenții în direct din New York, a fost scriitorul Norman Manea. Organizat de Radio România, în parteneriat cu elefant.ro, evenimentul a oferit iubitorilor de carte din întreaga lume posibilitatea de a urmări peste 200 de EVENIMENTE, majoritatea găzduite de website-ul www.gaudeamus.ro și de a achiziționa, în condiții foarte avantajoase, cărți, jocuri și muzică de la peste 100 de edituri și distribuitori specializați. STANDURILE VIRTUALE ale participanților au fost accesibile prin intemediul website-ului gaudeamus.ro, care, în acest interval a înregistrat peste 50.000 de vizitatori.
Proiectele tradiționale Gaudeamus Radio România s-au derulat la această ediție într-o formulă specială, adaptată momentului, care a permis însă menținerea conceptului și a obiectivelor originale. Astfel, Concursul Național de Lectură Mircea Nedelciu s-a derulat în perioada 5 – 20 noiembrie, pe bază de eseuri pe care concurenții le-au trimis către organizator și care au fost jurizate de către realizatorii de emisiuni Radio România din întreaga țară. În cadrul festivității de premiere care a avut loc online, vineri, 20 noiembrie, premiile oferite de editurile Casa Radio, Niculescu, Trei și Pandora M, au fost acordate astfel: locul  1 - Alexandra Botoș, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timșoara ● locul al doilea - Diana Găbureac, Colegiul Național „Al. Papiu Ilarian" din Târgu Mureș ● locul al treilea - Alexia Bîtînă, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu" din Craiova ● mențiuni: Diana Ioana Mirea, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" din Constanța și Alexandra Ciocan, Colegiul Național „Mihai Eminescu" din București.
Votul Publicului, derulat în premieră prin intermediul paginii Facebook Radio România Gaudeamus, în perioada 18 – 22 noiembrie, pe baza propunerilor participanților, a desemnat drept Cea mai râvnită carte a Târgului, volumul „Iartă-mă că te-am iubit” de Ela E.H., publicat de Editura Creator.
Concursul „Vreau o școală ideală”
. Cinci reportaje, realizate de jurnaliști de la Radio România Antena Satelor, Radio România Cultural, Radio România Brașov FM, Radio România București FM și Radio România Actualități, care au adus în atenția publică numeroasele provocări cărora elevii și dascălii trebuie să le facă față în această perioadă, au concurat pe gaudeamus.ro și pe pagina de Facebook Gaudeamus Radio România. Cele trei premii puse în joc au fost acordate astfel:
- Marele Premiu, acordat de Radio România prin votul posturilor, care constă în suma de 10.000 lei, provenită din taxa de participare la această ediție online a evenimentului, a revenit școlilor din comunele Valea Argovei și Augustin, susținute de colegii noștri de la posturile Radio România Antena Satelor și Radio România Brașov FM;
- Premiul Participanților, decernat pe baza votului reprezentanților companiilor care au participat la această ediție și care constă în cărți și produse educaționale oferite de către participanți, a revenit școlii din comuna Valea Argovei;
- Premiul Publicului, decernat pe baza votului derulat pe pagina Facebook Radio România Gaudeamus în perioada 24 – 29 noiembrie, care constă în suma de 1.000 lei, oferită de compania Maurer Imobiliare Cluj S.R.L., a revenit tot școlii din localitatea Valea Argovei
Reportajele pot fi vizionate aici: https://www.gaudeamus.ro/informative/vreau-o-scoala-ideala/6941/7( comunicat de presă, 24 noiembrie 2020 )

Comunicate de presă (arhivă)

Comunicat de presă - 26 februarie 2021
Comunicat de presă, 12 noiembrie 2020
Caravana GAUDEAMUS 2020, ediția Craiova 19
GAUDEAMUS Radio România, ediția 26, București 2019
Caravana GAUDEAMUS 2019, prima ediție la Iași
Caravana GAUDEAMUS 2019, ediția Brașov 2
Caravana GAUDEAMUS 2019, ediția Litoral 11
Caravana GAUDEAMUS 2019, ediția Oradea 6
Caravana GAUDEAMUS 2019, ediția Cluj-Napoca 19
Caravana GAUDEAMUS 2019, ediția Craiova 18
GAUDEAMUS Radio România, ediția 25, București, 2018
GAUDEAMUS Radio România, ediția 24, București, 2017

Însușirea fără acord prealabil și/sau reproducerea cu caracter comercial de materiale și informații publicate pe www.gaudeamus.ro, precum și invocarea numelui Gaudeamus Radio România și a proiectelor conexe acestuia în scopuri comerciale, altele decât cele legale, oferă Gaudeamus Radio România dreptul unilateral și neechivoc de a face uz de toate prerogativele sale adresându-se instanțelor legal competente pentru sancționarea acestor fapte și recuperarea pierderilor materiale și de imagine. Reproducerea și/sau traducerea precum și utilizarea conținutului, informațiilor sau materialelor de orice tip referitoare la Gaudeamus Radio România, inclusiv cele publicate pe acest website (documente, fotografii, baze de date, logo-uri, sigle și alte formate multimedia audio video foto) este permisă de către proprietarul Gaudeamus Radio România doar cu scopul informării personale și publice, dar numai cu indicarea sursei www.gaudeamus.ro. Dacă oricare dintre materialele încarcate pe gaudeamus.ro constituie o încalcare a drepturilor de autor și/sau a drepturilor conexe drepturilor de autor, orice persoană vătămată este rugată să trimită către Gaudeamus Radio România un mesaj în acest sens, la adresa: office@gaudeamus.ro Pentru mai multe detalii consultați Termeni și Condiții.