Centrul Internațional de Agenții Literare, amplasat pe nivelul 3.20, a fost inaugurat la ediția 2012 ca secțiune specializată, dedicată întâlnirilor între profesioniștii din acest domeniu, din România și din străinătate.
Agențiile literare străine înscrise la Târg pot organiza aici întâlniri cu reprezentanți ai editurilor din România, dar și cu autori, traducători sau critici literari români sau străini.
Organizatorii Târgului GAUDEAMUS asigură fiecărei agenții literare participante un spațiu pesonalizat pentru organizarea întâlnirilor și facilitează schimbul de informații între agenții invitați și editurile din România.

 

PARTICIPANȚI 2014:

SIMONA KESSLER INTERNATIONAL COPYRIGHT AGENCY LTD
Str. Banul Antonache 37, 011663, sectorul 1, București
Tel.: (004021) 316 48 06
Fax: (004021) 316 47 94
Email: simona@kessler-agency.ro
Simona Kessler International Copyright Agency s.r.l., înființată în 1994, este prima și cea mai importantă agenție literară independentă din România. În cei 20 ani de activitate agenția și-a consolidat o listă impresionantă de clienți exclusivi pentru România, incluzând peste 150 de edituri și agenții literare din SUA, Marea Britanie, Europa de Vest, Canada și Japonia.  De la cărți de copii la filosofie înaltă, de la clasici ai secolului XX la scriitori contemporani, de la ficțiune la non-ficțiune, agenția a încheiat peste 6500 de contracte, mijlocind apariția a aproximativ 10.000 de titluri în limba română. Printre autorii de seamă publicați prin mijlocirea agenției se numără: Thomas Mann, J.D. Salinger, William Golding, John Fowles, George Orwell, Herta Müller, Carlos Fuentes, Leon Poliakov, Raymond Aaron, Octavio Paz, Nadine Gordimer, Winston Churchill, Isaiah Berlin etc. Simona Kessler a studiat Limba și Literatura Germană și Engleza la Facultatea de Filologie a Universității din București. După absolvirea facultății  a fost profesor, iar apoi din 1984 redactor la editura Meridiane și a tradus cărți de artă din română în germană.  Din 1991 Simona Kessler a început să lucreze ca agent literar, între 1992 și 1994 a fost directorul biroului GPA de la București, iar în 1994 a inființat prima agenție literară independentă din România. Experiența de 30 de ani în industria cărții îi conferă Simonei Kessler o expertiză acurată a pieței de carte din România. A contribuit la numeroase studii de piață, printre care e de menționat primul studiu exhaustiv publicat de France Editions. A absolvit în 1992 la Stanford Publishing Course, iar de-a lungul anilor a susținut numeroase conferințe pe tema dreptului de autor în  țară și străinătate.
 
DS Rights and Co-Editions Ltd.
Agenție pentru co-ediții și drepturi de autor din Europa Centrală și de Est care reprezintă Andrews McMeel, Arrowsmith Agency, Artemis Losange, I-5 Publishers, BBC Active, Combel Editorial, Editorial Everest, Brown Bear Books/Windmill Books, Chene, Garamond, Gibbs-Smith, Gallimard Loisir & Gallimard Jeunesse, Gresham Marketing, Hachette Jeunesse & Hachette Pratique, Hannacroix Creek Books, Hardie Grant Egmont, Ediciones Nowtilus, Lonely Planet, Orpheus, powerhouse Packaging, Quirk Books.,Rockpool Publishing, Thames&Hudson, The Rights Company, Thema Media.
 
Livia Stoia Literary Agency
Agenția Literară Livia Stoia (fosta Agenție Literară Sun) a fost înființată în 2003 și reprezintă editori, agenți literari și autori din România, UK, USA, Australia, Germania, Franța, Olanda, Danemarca, Italia, Israel, Spania, America Latină, Canada, Rusia, Serbia și Turcia. Ne-am început activitatea în România și Republica Moldova, iar din toamna anului 2009 ne-am extins treptat și în Europa de Est. Astăzi reprezentăm în toată lumea mai mulți clienți, printre care Creabooks, precum și diferiți autori. Pe lângă marile târguri de carte de la Frankfurt, Bologna, Londra, participăm la târguri locale din țările cu care lucrăm. Realizăm studii  documentate despre piețele locale de carte. Vindem drepturi de autor și suntem co-editori pentru publicarea de cărți ilustrate. Agenția noastră este reprezentant unic al DS Rights and Co-Editions în: România, Polonia, Croația, Serbia, Slovenia, Bosnia & Herzegovina, Macedonia, Muntenegru, Albania, Turcia. Realizăm studii de piață despre domeniul editorial din România.
 • Livia Stoia
  Absolventă a Universității Gheorghe Asachi Iași și a Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Sociolog. Proprietar și manager al Agenției literare Livia Stoia, București, fondată în 2003.
  Acționar din 2009 și manager din 2010 al agenției DS Rights and Co-editions, Londra.
  Limbi străine: engleză, franceză.
 • Mirela Calotă
  Agent literar în cadrul Agenției Literare Livia Stoia din 2008
  Absolventă a Facultății de Limbi Străine, Universitatea din Craiova
  Limbi străine: Engleză, Spaniolă, Rusă
 • Liliana Raluca Duță
  Agent literar în cadrul Agenției Literare Livia Stoia din noiembrie 2012
  Absolventă a Facultății de Științe Aplicate, Universitatea Politehnică București
  Limbi străine: Engleză, Franceză
Agenția Literară Clementina Liuzzi
Via Filippo Civinini 20, 00197 Roma
Tel.: +39 0689272346
Fax: +39 06 96701579
E-mail: clementina@litag.it
Înființată în 2010, agenția este specializată în reprezentarea autorilor italieni. Astfel, reprezintă edituri independente, alte agenții, precum și proprii autori.
Agenția gestionează drepturile pentru o serie de scriitori de ficțiune: clasică (Domenico Rea, Kazimierz Brandys), literară (Elena Ferrante, Cesarina Vighy, Viola Di Grado), up market comercial (Fabio Bartolomei, Christian Frascella), noir & thriller (Massimo Carlotto, Loriano Macchiavelli), ficțiune pentru femei (Francesco Zingoni, Lulù Librandi), istorică (Alfredo Colitto, Marcello Simoni).
Din categoria nonficțiune, în special titluri narative precum: Ghidul rebel al Romei, Viața lui Pannikar, Mulțimea furioasă, Scurtă istorie a Statelor Unite ale Europei.
 
VICKI SATLOW LITERARY AGENCY
Via Cenisio, 16, 20154 Milano - ITALY
Tel.: +39 02 48 015 553
E-mail: vicki@vickisatlow.com; vickisatlow@tin.it; letitia@vickisatlow.com
Vicki Satlow Literary Agency reprezintă scriitori din întreaga lume din 1998. Agenția oferă suport în toate etapele procesului editorial. Principala sa preocupare o reprezintă ficțiunea și non-ficțiunea de anvergură internațională. Agenția reprezintă, de asemenea, drepturile de traducere ale Marianne Gunn O’Connor Literary Agency.