Ediția cu numărul 23 a Târgului Internațional GAUDEAMUS - Carte de învățătură va avea loc în perioada 16 - 20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo. Târgul Internațional GAUDEAMUS este organizat de Radio România, singurul post de radio din lume care a inițiat și dezvoltă un program de o asemenea anvergură, pentru susținerea culturii scrise.
Invitatul de onoare al ediției 2016 este China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană și cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniștilor de pe piața cărții și publicului.
Cel mai longeviv și mai dinamic târg de carte din România revine în acest an cu o ofertă de neegalat, respectând tradiția celor peste 20 de ani de existență în care am rămas fideli publicului nostru.
Vă așteptăm cu sute de mii de titluri de pe piața românească și internațională, cu nenumărate evenimente adresate în egală măsură profesioniștilor și publicului larg, cu expoziții, concursuri și cu alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți la fața locului.
Programul de vizitare a târgului, pentru toate categoriile de public, este zilnic, între orele 10.00 și 20.00.

info expozanți / info vizitatori / plan de amenajare / participanți și evenimente / biroul de presă

   
 
   
  Bilanțul ediției a XXII-a, 2015:
  GAUDEAMUS, cel mai citit târg de carte și-a validat sloganul: 125.000 de vizitatori - record absolut! (comunicat de presă )

Ediția 2015 a Târgului Internațional GAUDEAMUS, organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, 22 noiembrie, în prezența unui public încă numeros, dornic să profite până în ultima clipă de oferta generoasă și de atmosfera inconfundabilă ale evenimentului. Numărul mare de participanți – peste 300 , de evenimente – mai mult de 700, recordul de vizitatori înregistrat la această ediție – 125.000 - și sumele generoase pe care aceștia le-au cheltuit (circa 3.200.000 euro, conform rezultatelor studiului de trafic realizat pe parcursul târgului) confirmă faptul că GAUDEAMUS a fost și în acest an „cel mai citit târg de carte”. Târgul Internațional GAUDEAMUS, eveniment reper al peisajului cultural românesc de peste două decenii, a avut loc în acest an în perioada 18 – 22 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expozițional Romexpo; ajuns în 2015 la ediția cu numărul 22, târgul este inițiat și organizat anual de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Cel mai important eveniment cultural de tip expozițional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care și-a asumat acest rol - Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură este de foarte mulți ani un reper, atât pentru specialiștii din branșă cât și pentru publicul larg. Cel mai important și mai longeviv eveniment expozițional dedicat cărții, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfășoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spațiu expozițional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri românești și străine, tipografii, instituții de învățământ, centre și institute culturale, instituții mass-media, agenții de difuzare de carte, firme multimedia, agenții literare, organizații non-guvernamentale cu profil cultural și educațional, asociații profesionale, librării, biblioteci etc.

Momentul de vârf al anului editorial și cultural în România
În toamna fiecărui an, Târgul Internațional GAUDEAMUS devine centrul pieței editoriale și al vieții culturale din România. Deopotrivă expoziție de carte și cafenea literară, Târgul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediție, într-o atmosferă prietenoasă și destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

Palmares
· 1.662.000 de vizitatori · 8.536 de evenimente editoriale și profesionale · 5.800 de expozanți - palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internațional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din țara noastră.

Palmaresul ediției 2015
Palmaresul ediției 2014
Palmaresul ediției 2013
Palmaresul ediției 2012
Palmaresul ediției 2011