Ediția 2017 a Târgului Internațional GAUDEAMUS, organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, 26 noiembrie, în prezența unui public încă numeros, dornic să profite până în ultima clipă de oferta de neegalat a evenimentului. Numărul mare al participanților, peste 300, al evenimentelor pe care târgul le-a găzduit, peste 800 și al vizitatorilor – peste 125.000 - care egalează recordul înregistrat la edițiile precedente, reconfirmă statutul evenimentului și sloganul sub care s-a desfășurat și în acest an: "Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio din România".
Invitatul de onoare al ediției a fost Uniunea Europeană, prin intermediul Reprezentanței Comisiei Europene, iar președintele de onoare al Târgului a fost îndrăgitul scriitor și om de radio Matei Vișniec.
Comunicat de presă - 26 noiembrie - GAUDEAMUS 2017 la ora bilanțului

Gaudeamus, 2017, inchiderea, oltea  
Gaudeamus, 2017, promo, oltea
Gaudeamus 2017, prima zi, deschidere, oltea

Catalogul participanților GAUDEAMUS 2017 A B C D E F G H I J L M N O P Q R S T U V W Z
Programul evenimentelor GAUDEAMUS 2017 miercuri, 22 noiembrie | joi, 23 noiembrie | vineri, 24 noiembrie | sâmbătă, 25 noiembrie | duminică, 26 noiembrie
Ziarul Târgului: numărul 1, 22 - 23 noiembrie | numărul 2, 24 noiembrie | numărul 3, 25 noiembrie | numărul 4, 26 noiembrie

 

Cel mai important eveniment cultural de tip expozițional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care și-a asumat acest rol - Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură este de foarte mulți ani un reper, atât pentru specialiștii din branșă cât și pentru publicul larg. Cel mai important și mai longeviv eveniment expozițional dedicat cărții, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfășoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spațiu expozițional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri românești și străine, tipografii, instituții de învățământ, centre și institute culturale, instituții mass-media, agenții de difuzare de carte, firme multimedia, agenții literare, organizații non-guvernamentale cu profil cultural și educațional, asociații profesionale, librării, biblioteci etc.

Momentul de vârf al anului editorial și cultural în România
În toamna fiecărui an, Târgul Internațional GAUDEAMUS devine centrul pieței editoriale și al vieții culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte și cafenea literară, GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă și destinsă.

Palmares
· 1.787.000 de vizitatori · 9.386 de evenimente editoriale și profesionale · 6.200 de expozanți - palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internațional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din țara noastră.

Palmaresul ediției 2016 | Palmaresul ediției 2015 | Palmaresul ediției 2014 | Palmaresul ediției 2013

 

info expozanți / info vizitatori / plan de amenajare / participanți / evenimente / biroul de presă