Ediția 2016 a Târgului Internațional GAUDEAMUS, organizat de Radio România, s-a încheiat duminică, 20 noiembrie, în prezența unui public foarte numeros, dornic să profite până în ultima clipă de oferta bogată și de atmosfera inconfundabilă ale evenimentului. Numărul mare al participanților, al evenimentelor și al vizitatorilor, reconfirmă statutul evenimentului și sloganul sub care s-a desfășurat și în acest an: „cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio din România”.
GAUDEAMUS rămâne cel mai citit târg de carte: 5 zile, 850 de evenimente și 125.000 de vizitatori
Invitatul de onoare al ediției 2016 a fost China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană și cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniștilor de pe piața cărții și publicului. Ediția 2017 a Târgului Internațional GAUDEAMUS va avea loc în perioada 22 – 26 noiembrie
Calendarul Târgurilor GAUDEAMUS 2017

       
     
   
   
info expozanți / info vizitatori / plan de amenajare / participanți / evenimente / biroul de presă
Ziarul târgului: nr. 1 / nr. 2 / nr. 3 / nr. 4      

Cel mai important eveniment cultural de tip expozițional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care și-a asumat acest rol - Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură este de foarte mulți ani un reper, atât pentru specialiștii din branșă cât și pentru publicul larg. Cel mai important și mai longeviv eveniment expozițional dedicat cărții, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfășoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spațiu expozițional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri românești și străine, tipografii, instituții de învățământ, centre și institute culturale, instituții mass-media, agenții de difuzare de carte, firme multimedia, agenții literare, organizații non-guvernamentale cu profil cultural și educațional, asociații profesionale, librării, biblioteci etc.

Momentul de vârf al anului editorial și cultural în România
În toamna fiecărui an, Târgul Internațional GAUDEAMUS devine centrul pieței editoriale și al vieții culturale din România. Deopotrivă târg de carte de carte și cafenea literară, GAUDEAMUS propune în acest an un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă și destinsă.

Palmares
· 1.662.000 de vizitatori · 8.536 de evenimente editoriale și profesionale · 5.800 de expozanți - palmaresul pe scurt înregistrat în cei peste 20 de ani în care Târgul Internațional GAUDEAMUS a fost în topul evenimentelor culturale din țara noastră.