Peste 42.000 de vizitatori în primele trei zile ale Târgului!
Primele trei zile ale Târgului Internațional GAUDEAMUS au trecut extrem de repede, atât pentru cei implicați în derularea evenimentului, cât și pentru cei peste circa 42.000 de vizitatori care i-au trecut deja pragul. Evenimentul, de mulți ani cap de afiș al agendei culturale bucureștene, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România și se desfășoară în intervalul 19 – 23 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.
Vineri, 21 noiembrie, Bursa de Contacte din incintă a fost gazda celei de a XII-a ediții a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizat de Radio România. La ediția din acest an au participat 6 elevi din întreaga țară, câștigătorii etapelor zonale ale concursului, organizate de Studiourile regionale ale Radio România.
Câștigătorii primelor trei locuri au fost: locul I - Monica Litră, elevă a Colegiului Național Pedagogic „Ștefan Velovan” din Craiova; locul II - Marius-Alexandru Teodorescu elev la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca; locul III – Ștefan Ciocioi, elev al Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța.
Premiile, constând în sume de bani destinate achiziționării de cărți din târg, au fost oferite de Radio România.
Pentru a doua oară la această ediție, Klaus Iohannis, președintele ales al României, a fost prezent în incinta Târgului GAUDEAMUS, de această dată în calitate de invitat special la lansarea volumului „Tranziția. Primii 25 de ani”, semnat de Alina Mungiu-Pippidi și Vartan Arachelian și apărut la Editura Polirom.

Gaudeamus 21 continuă până duminică, 23 noiembrie, târgul fiind deschis zilnic între orele 10.00 și 20.00. Vă așteptăm cu drag!
       
 
 
 
 
 
 
 
 

Invitatul de onoare al ediției 2014 a Târgului Internațional GAUDEAMUS - Carte de învățătură este Federația Rusă.
Partener privilegiat GAUDEAMUS 2014 este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone din România,  iar Președintele de onoare al ediției este domnul Benoît Rutten, președinte GADIF.
Marele Premiu al Tombolei GAUDEAMUS, al cărui câștigător va fi stabilit prin tragerea la sorți a biletelor și a abonamentelor de intrare va fi un autoturism Dacia Logan 10 ani, oferit de Automobile Dacia.

Catalogul participanților index alfabetic al expozanților
Planuri de amplasare a standurilor *1-nivelul 0.00 *2-nivelul 3.20 *3-nivelul 4.50 *4-nivelul 7.70
Programul evenimentelor 19, 20, 21, 22 și 23 noiembrie

Cel mai important eveniment cultural de tip expozițional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care și-a asumat acest rol - Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură este de foarte mulți ani un reper, atât pentru specialiștii din branșă cât și pentru publicul larg. Cu grijă pregătit și cu nerăbdare așteptat, cel mai important și mai longeviv eveniment expozițional dedicat cărții, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.
Târgul se desfășoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spațiu expozițional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri românești și străine, tipografii, instituții de învățământ, centre și institute culturale, instituții mass-media, agenții de difuzare de carte, firme multimedia, agenții literare, organizații non-guvernamentale cu profil cultural și educațional, asociații profesionale, librării, biblioteci etc.

Momentul de vârf al anului editorial și cultural în România
În toamna fiecărui an, Târgul Internațional GAUDEAMUS devine centrul pieței editoriale și al vieții culturale din România. Deopotrivă expoziție de carte și cafenea literară, Târgul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediție, într-o atmosferă prietenoasă și destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

GAUDEAMUS – spațiu al dialogului intercultural
Un adevărat incubator de idei și proiecte culturale, Târgul își deschide anual porțile expozanților și vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalitățile străine invitate la Târg și public, dar și între specialiștii din industria cărții, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, agenți și critici literari.

 

Bilanțul ediției 2013

Bilanțul ediției 2012

Bilanțul ediției 2011