Ediția cu numărul 21 a Târgului Internațional GAUDEAMUS Carte de învățătură va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie a.c., în Pavilionul Central Romexpo.  

 

Bilanțul ediției 2013 .pdf

Bilanțul ediției 2012 .pdf

Bilanțul ediției 2011 .pdf

:: Cel mai important eveniment cultural de tip expozițional din România
Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care și-a asumat acest rol - Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de Învățătură este de foarte mulți ani un reper, atât pentru specialiștii din branșă cât și pentru publicul larg.
Cu grijă pregătit și cu nerăbdare așteptat, cel mai important și mai longeviv eveniment expozițional dedicat cărții, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural și în conștiința publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfășoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spațiu expozițional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri românești și străine, tipografii, instituții de învățământ, centre și institute culturale, instituții mass-media, agenții de difuzare de carte, firme multimedia, agenții literare, organizații non-guvernamentale cu profil cultural și educațional, asociații profesionale, librării, biblioteci etc.

:: Momentul de vârf al anului editorial și cultural în România
În toamna fiecărui an, Târgul Internațional GAUDEAMUS devine centrul pieței editoriale și al vieții culturale din România. Deopotrivă expoziție de carte și cafenea literară, Târgul propune un maraton de peste 600 de evenimente culturale la fiecare ediție, într-o atmosferă prietenoasă și destinsă a întâlnirii cu lumea vie a culturii tipărite.

:: GAUDEAMUS – spațiu al dialogului intercultural
Un adevărat incubator de idei și proiecte culturale, Târgul își deschide anual porțile expozanților și vizitatorilor din străinătate, oferind cadrul ideal de întâlnire între personalitățile străine invitate la Târg și public, dar și între specialiștii din industria cărții, autori, editori, traducători, ilustratori de carte, agenți și critici literari.