Vă invităm să vizitați GAUDEAMUS Timișoara! Evenimentul, aflat la cea de-a VIII-a ediție este organizat de Radio România - Echipa GAUDEAMUS și Radio Timișoara în perioada 2 – 6 mai a.c.. Manifestarea se va desfășura în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Victoriei, zona cu cel mai intens trafic pietonal din Timișoara. 

Programul de vizitare a târgului este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 11.00 și 21.00, iar duminică, între orele 10.00 și 14.00.
Intrarea este liberă pentru toate categoriile de vizitatori.

catalogul participanților .pdf
amplasarea standurilor .pdf
afișul evenimentului

Expoziția itinerantă de fotografie Istoria imaginară a cărții și a scrisului ajunge la Timișoara! Organizată în premieră în orașele pe care Caravana GAUDEAMUS le parcurge în acest an, expoziția prezintă o selecție de 30 de fotografii originale având ca personaj unic și privilegiat Cartea în ipostaze insolite și revelatoare! Un spectacol vizual al celebrării cărții, dar și o provocare la replică din partea profesioniștilor imaginii, artiști fotografi sau graficieni: expoziția este semnată de Jean Marc Godès, fotograf francez a cărui artă se află la granița dintre fotografie, montaj cinematografic și poezie.
Continuă campania de donații „Cărțile se întorc acasă”! Vizitatorii și expozanții Târgului sunt invitați să doneze cărți care vor fi direcționate către biblioteci rurale cu deficit de achiziție de carte din Banat. De la demararea acestei campanii în 2010, au fost donate peste 38.000 de volume care au ajuns în biblioteci rurale din zonele de acoperire ale posturilor regionale Radio România.

În premieră în acest an, campaniei de donații derulată de Radio România i se alătură un nou partener: Fundația Noua Generație, inițiatoarea campaniei Ai în plus o carte, dă-o mai departe! Campania însoțește spectacolele muzicale și educative pentru copii Tiribam Tiribum, organizate în colaborare cu compania de evenimente Zurli. Biletele de intrare la aceste spectacole sunt... cărțile pe care copiii le donează pentru grădinițele din orașele și comunele din România!
Mai multe detalii aici: http://www.zurli.ro/articol/ai-in-plus-o-carte-da-o-mai-departe.
Târgul GAUDEAMUS se alătură acestei campanii și invită micii vizitatori, alături de părinții lor, să doneze cărți pentru copii care vor ajunge în grădinițele din județul Timiș unde este nevoie de ele!

Târgul GAUDEAMUS Timișoara dă startul Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, etapa zonală. Liceenii timișoreni sunt invitați să participe la această competiție în care se înfruntă cei mai împătimiți cititori! Câștigătorul locului I va participa la finala Concursului, care se va desfășura cu prilejul Târgului Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură (21-25 noiembrie, București).
GAUDEAMUS Timișoara premiază tinerii timișoreni medaliați la olimpiadele internaționale pluridisciplinare. Olimpicii vor fi Invitații de nota 10 ai Târgului, în intenția de a aduce în prim-plan competitivitatea și performanțele învățământului românesc, într-un moment de criză a recunoașterii valorilor în sistemul educațional din România.

 

hartă acces / de ce să vizitezi? / participanți și evenimente / galerie foto / donați cărți!

expozanți
mass media