Caravana GAUDEAMUS Radio România, inițiată în anul 2000 ca parte a Programului LECTURA, este formată dintr-o serie de evenimente expoziționale dedicate cărții și educației, organizate în centre culturale și universitare de tradiție în care există posturi regionale ale Societății Române de Radiodifuziune.

GAUDEAMUS Brașov, ediția a II-a
Vă invităm să participați la cea de a doua ediție a Târgului GAUDEAMUS Radio România, Brașov, eveniment care se va desfășura în perioada 4 – 8 septembrie în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Sfatului. Târgul Gaudeamus Brașov este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.
Înscrierea expozanților la Caravana GAUDEAMUS Radio România, ediția Brașov 2019, va avea loc în perioada 6 – 16 august, de luni până joi între orele 9.00 și 16.00, vineri, între orele 9.00 și 14.00, prin expedierea prin e-mail, către Secretariatul GAUDEAMUS, a următoarelor documente semnate și ștampilate: contractul cadru (doar expozanții care nu au participat la alte târguri din Caravana Gaudeamus Radio România 2019), actul adițional pentru Gaudeamus Brașov și anexa Condiții de participare. Oferta de participare este disponibilă aici.

GAUDEAMUS Litoral, ediția a XI-a
Cea de a unsprezecea ediție a Târgului Gaudeamus Radio România, organizată pe Litoral, s-a încheiat. Evenimentul, organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a avut loc în intervalul 1 – 5 august, sub semnul Anului Cărții în România. Mii de titluri, printre care și cele mai recente apariții editoriale în limba română, cadouri inedite și muzică, propuse de cei peste 30 de participanți, au atras în aceste zile peste 8.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piațeta Perla din Mamaia. Președintele de onoare al ediției a fost prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet.
(bilanțul ediției - comunicat de presă, 5 august )
Sponsorii ediției: Jerry’s Pizza, IndEco Grup, InfoTouch Systems, Emex, Regional Air Services – Aeroport Tuzla, Circul Americano Vargas, Eforie Aqua Park, Rotary Club Cetatea Tomis – Constanța, Asociația Oportunități de Afaceri pentru Femei – Constanța, Clima Service, Spring Harghita. Parteneri: Ansamblul Profesionist Baladele Deltei Tulcea, Asociația Culturală Belle Arti, Asociația STRATONIS Tuzla, Centrul Cultural ION CREANGĂ Tuzla, Fanfara Militară a Forțelor Navale, Fanfara Muzica Apelor a Companiei RAJA Constanța. Partener media: Agenția de Presă RADOR. (comunicat de presă, 29 iulie )


GAUDEAMUS Timișoara, ediția a XI-a
Timp de cinci zile, între 22 și 26 mai, timișorenii au avut ocazia să meargă la vot, la ... Caravana Gaudeamus Radio România. Prilej cu care și-au desemnat editurile și cartea preferate, care au îmbogățit palmaresul celei de a unsprezecea ediții a Târgului Gaudeamus Radio România organizat aici.
Evenimentul, organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Timișoara, s-a încheiat astăzi după-amiază, în prezența unui public încă foarte numeros, dornic să profite până în ultimul moment de oferta variată și atractivă de la standurile celor peste 50 de participanți. Mii de titluri, printre care și   cele mai recente apariții editoriale în limba română, sute de jocuri educative și multă muzică, au atras în aceste zile peste 12.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piața Victoriei. (comunicat de presă - 26 mai)
Președintele de onoare al ediției ai fost prof. univ. dr. Marcel Tolcea.
Sponsori: IndECO Grup, InfoTouch Systems, Emex, Asociația „Club Lions Bastion Timișoara”, CEWE, Clima Service SRL și Spring Harghita.
Parteneri media: Agenția de presă RADOR și Timiș Online - www.tion.ro

GAUDEAMUS Oradea, ediția a VI-a
Cea de a șasea ediție orădeană a Caravanei Gaudeamus Radio România s-a încheiat astăzi după-amiază, în prezența unui public încă foarte numeros. Oferta atractivă de la standurile celor peste 60 de participanți, care a inclus cele mai recente apariții editoriale, jocuri educative și muzică, prețurile accesibile, vremea frumoasă și, nu în ultimul rând, notorietatea evenimentului, i-au adus pe orădeni în aceste zile în inima orașului, Piața Unirii, la o adevărată sărbătoare a cărții. Peste 19.000 de vizitatori, o anvergură record a evenimentului – 550 mp, 50 de standuri – și atmosfera inconfundabilă, au transformat Oradea, timp de cinci zile, într-o veritabilă cetate a cărții. Evenimentul a avut loc în perioada 8 – 12 mai și a fost organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, într-o formulă partenerială unică pentru Caravana Gaudeamus, proiect pe care Radio România îl derulează la nivel național din anul 2000. Sponsori și parteneri: InfoTouch Systems, Emex, CEWE, Clima Service SRL și Spring Harghita Parteneri media: Bihoreanul, InfoOradea.ro și Agenția de presă Rador. (comunicat de presă - 12 mai )


GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediția a XX-a
Ediția clujeană cu numărul 20 a Târgului Gaudeamus Radio România a ajuns la final. Evenimentul care a deschis, în anul 2000, seria de târguri de carte pe care postul public de radiodifuziune le organizează în cele mai importante centre culturale din țară sub numele de Caravana Gaudeamus Radio România, și-a confirmat și la această ediție reputația: peste 80 de participanți, 80 de evenimente editoriale, o suprafață de peste 800 mp de standuri și circa 27.500 de vizitatori au transformat Cluj-Napoca, timp de cinci zile, în capitala cărții din România. Sponsori: LIONS Club Genesis Cluj-Napoca, Clima Service, Emex, CEWE, Maurer Imobiliare Cluj, InfoTouch Systems, Restaurant Shanghai și Spring Harghita. Parteneri media: Agenția de presă RADOR și Cluj.com

Caravana Gaudeamus Radio România, ediția Cluj-Napoca 2019

Catalogul participanților și programul evenimentelor


GAUDEAMUS Craiova, ediția a XVIII-a
Etapa craioveană a Caravanei Gaudeamus Radio România, care de 18 ani inaugurează sezonul național al târgurilor de carte și educație, s-a închis astăzi în prezența unui public încă foarte numeros. Evenimentul a fost organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia – Craiova, între 27 februarie și 3 martie, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, spațiul care a găzduit toate edițiile târgului.
La Craiova, cele mai frumoase zile de primăvară se trăiesc la Caravana Gaudeamus Radio România

 

Calendarul Caravanei GAUDEAMUS Radio România 2019:

  • GAUDEAMUS Craiova, ediția a XVIII-a, 27 februarie – 3 martie, foaierul Teatrului Național Marin Sorescu
  • GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediția a XX-a, 17 - 21 aprilie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii
  • GAUDEAMUS Oradea, ediția a VI-a, 8 – 12 mai, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii
  • GAUDEAMUS Timișoara, ediția a XI-a, 22 - 26 mai, Piața Victoriei
  • GAUDEAMUS Litoral, ediția a XI-a, 1 – 5 august, Piațeta Perla, Mamaia
  • GAUDEAMUS Brașov, ediția a II-a, 4 - 8 septembrie, Piața Sfatului
  • GAUDEAMUS Iași, 2 - 6 octombrie, Piața Unirii