Caravana GAUDEAMUS, inițiată în anul 2000 ca parte a Programului LECTURA, este formată dintr-o serie de evenimente expoziționale dedicate cărții și educației, organizate în centre culturale și universitare de tradiție în care există posturi regionale Radio România.

GAUDEAMUS Timișoara, ediția a X-a
13 - 17 iunie, Piața Libertății
Ediția cu numărul 10 a Târgului GAUDEAMUS Timișoara 2018, organizat de Radio România prin Echipa Gaudeamus și Radio Timișoara, va avea loc în perioada 13 – 17 iunie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Libertății.
Informații utile expozanților

GAUDEAMUS Oradea, ediția a V-a
9 - 13 mai, Piața Unirii
Peste 18.000 de vizitatori, 20 de evenimente extrem de atractive, 60 de expozanți și o suprafață record, confirmă notorietatea și statutul pe care GAUDEAMUS Oradea le-a câștigat după numai cinci ediții. Derulat sub semnul Centenarului României, evenimentul a fost organizat de Radio România în colaborare cu Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.
(bilanțul ediției )
Partener principal al Târgurilor Gaudeamus 2018: BRD Groupe Société Générale.
Parteneri: Avon România, Asociația Club Lions 22 Oradea.
Parteneri media: Bihoreanul, InfoOradea.ro, EvenimenteOradea.ro, mediaTRUST și Agenția de presă RADOR. (catalogul participanților )

GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediția a XIX-a
18 - 22 aprilie, Piața Unirii
Peste 28.000 de vizitatori, aproape 90 de evenimente editoriale și peste 70 de participanți sunt cifrele care au confirmat, încă o dată, statutul de reper al vieții culturale transilvănene pe care Gaudeamus Cluj-Napoca și l-a câștigat în cele aproape două decenii de existență. Evenimentul a fost organizat de Radio România, Radio România Cluj și Romexpo SA., cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Parteneri: Casa de Expediții Augustin Trans, Restaurant Shanghai. Parteneri media: Cluj.com, Făclia, mediaTRUST și Agenția de presă RADOR. (bilanțul ediției )

GAUDEAMUS Craiova, ediția a XVII-a
28 februarie – 4 martie, Teatrului Național "Marin Sorescu"
Peste 10.000 de vizitatori au dorit să nu rateze întâlnirea cu cel mai important eveniment dedicat cărții, din această zonă a țării.
Evenimentul a fost organizat de Radio România și Radio România Oltenia – Craiova.
(bilanțul ediției )

GAUDEAMUS Litoral, ediția a X-a
11 – 15 august, Piațeta Perla, Mamaia