Caravana GAUDEAMUS Radio România, inițiată în anul 2000 ca parte a Programului LECTURA, este formată dintr-o serie de evenimente expoziționale dedicate cărții și educației, organizate în centre culturale și universitare de tradiție în care există posturi regionale ale Societății Române de Radiodifuziune.

GAUDEAMUS Litoral, ediția a XI-a
Evenimentul se va desfășura în perioada 1 – 5 august, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia. Târgul Gaudeamus Litoral este organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Constanța. 
Înscrierea expozanților la Caravana GAUDEAMUS Radio România, ediția Litoral 2019, va avea loc în perioada 24 iunie - 3 iulie, de luni până joi între orele 9.00 și 16.00, vineri, între orele 9.00 și 14.00, prin expedierea prin e-mail, către Secretariatul GAUDEAMUS, a documentelor semnate și ștampilate. Oferta de participare


GAUDEAMUS Timișoara, ediția a XI-a
Timp de cinci zile, între 22 și 26 mai, timișorenii au avut ocazia să meargă la vot, la ... Caravana Gaudeamus Radio România. Prilej cu care și-au desemnat editurile și cartea preferate, care au îmbogățit palmaresul celei de a unsprezecea ediții a Târgului Gaudeamus Radio România organizat aici.
Evenimentul, organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Timișoara, s-a încheiat astăzi după-amiază, în prezența unui public încă foarte numeros, dornic să profite până în ultimul moment de oferta variată și atractivă de la standurile celor peste 50 de participanți. Mii de titluri, printre care și   cele mai recente apariții editoriale în limba română, sute de jocuri educative și multă muzică, au atras în aceste zile peste 12.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piața Victoriei. (comunicat de presă - 26 mai)
Președintele de onoare al ediției ai fost prof. univ. dr. Marcel Tolcea.
Sponsori: IndECO Grup, InfoTouch Systems, Emex, Asociația „Club Lions Bastion Timișoara”, CEWE, Clima Service SRL și Spring Harghita.
Parteneri media: Agenția de presă RADOR și Timiș Online - www.tion.ro

GAUDEAMUS Oradea, ediția a VI-a
Cea de a șasea ediție orădeană a Caravanei Gaudeamus Radio România s-a încheiat astăzi după-amiază, în prezența unui public încă foarte numeros. Oferta atractivă de la standurile celor peste 60 de participanți, care a inclus cele mai recente apariții editoriale, jocuri educative și muzică, prețurile accesibile, vremea frumoasă și, nu în ultimul rând, notorietatea evenimentului, i-au adus pe orădeni în aceste zile în inima orașului, Piața Unirii, la o adevărată sărbătoare a cărții. Peste 19.000 de vizitatori, o anvergură record a evenimentului – 550 mp, 50 de standuri – și atmosfera inconfundabilă, au transformat Oradea, timp de cinci zile, într-o veritabilă cetate a cărții. Evenimentul a avut loc în perioada 8 – 12 mai și a fost organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, într-o formulă partenerială unică pentru Caravana Gaudeamus, proiect pe care Radio România îl derulează la nivel național din anul 2000. Sponsori și parteneri: InfoTouch Systems, Emex, CEWE, Clima Service SRL și Spring Harghita Parteneri media: Bihoreanul, InfoOradea.ro și Agenția de presă Rador. (comunicat de presă - 12 mai )


GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediția a XX-a
Ediția clujeană cu numărul 20 a Târgului Gaudeamus Radio România a ajuns la final. Evenimentul care a deschis, în anul 2000, seria de târguri de carte pe care postul public de radiodifuziune le organizează în cele mai importante centre culturale din țară sub numele de Caravana Gaudeamus Radio România, și-a confirmat și la această ediție reputația: peste 80 de participanți, 80 de evenimente editoriale, o suprafață de peste 800 mp de standuri și circa 27.500 de vizitatori au transformat Cluj-Napoca, timp de cinci zile, în capitala cărții din România. Sponsori: LIONS Club Genesis Cluj-Napoca, Clima Service, Emex, CEWE, Maurer Imobiliare Cluj, InfoTouch Systems, Restaurant Shanghai și Spring Harghita. Parteneri media: Agenția de presă RADOR și Cluj.com

Caravana Gaudeamus Radio România, ediția Cluj-Napoca 2019

Catalogul participanților și programul evenimentelor


GAUDEAMUS Craiova, ediția a XVIII-a
Etapa craioveană a Caravanei Gaudeamus Radio România, care de 18 ani inaugurează sezonul național al târgurilor de carte și educație, s-a închis astăzi în prezența unui public încă foarte numeros. Evenimentul a fost organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia – Craiova, între 27 februarie și 3 martie, în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu”, spațiul care a găzduit toate edițiile târgului.
La Craiova, cele mai frumoase zile de primăvară se trăiesc la Caravana Gaudeamus Radio România

 

Calendarul Caravanei GAUDEAMUS Radio România 2019:

  • GAUDEAMUS Craiova, ediția a XVIII-a, 27 februarie – 3 martie, foaierul Teatrului Național Marin Sorescu
  • GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediția a XX-a, 17 - 21 aprilie, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii
  • GAUDEAMUS Oradea, ediția a VI-a, 8 – 12 mai, în incinta unui pavilion expozițional mobil amplasat în Piața Unirii
  • GAUDEAMUS Timișoara, ediția a XI-a, 22 - 26 mai, Piața Victoriei
  • GAUDEAMUS Litoral, ediția a XI-a, 1 – 5 august, Piațeta Perla, Mamaia
  • GAUDEAMUS Brașov, ediția a II-a, 4 - 8 septembrie, Piața Sfatului
  • GAUDEAMUS Iași, 2 - 6 octombrie, Piața Unirii