2019

Cea de a șaptea etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România din acest an s-a încheiat duminică în Piața Unirii din Iași. Evenimentul, organizat în premieră în această parte a țării, a atras peste 6.500 de vizitatori. Partenerii Radio România, inițiatorul și organizatorul târgului, au fost Primăria Municipiului Iași și Festivalul de Literatură și Traducere Iași.
Președintele de onoare al primei ediții a Târgului Gaudeamus Iași a fost prof. univ. dr. Alexandru Călinescu, figură emblematică a vieții culturale și universitare ieșene. 
Premiile Târgului Gaudeamus Radio România, Iași 2019, decernate duminică, 6 octombrie, la ora 17:00, participanților și jurnaliștilor, au fost atribuite exclusiv prin votul publicului, astfel: 

  • Trofeele Gaudeamus, acordate editurilor, au revenit Editurii Humanitas (locul 1), Grupului Editorial ART (locul 2) și Editurii Trei (locul 3);
  • Cea mai râvnită carte a ediției a fost seria „Pisicile războinice” de Erin Hunter, publicată de Editura ALL;
  • Trofeele Presei, pentru secțiunile publicații print, radio și TV au revenit „Ziarului de Iași”, postului Impact FM și postului TVR Iași, cel mai frecvent menționate de către vizitatori drept surse de informații despre această ediție a târgului.

Sponsori: IndECO Grup, InfoTouch Systems, Asociația Lions Club D Iași, CEWE, Emex, Clima Service și Spring Harghita . Partener media: Agenția de presă RADOR. 
(comunicat de presă - 7 octombrie 2019 )

 

Cel mai cunoscut și mai longeviv proiect cultural dedicat cărții ajunge săptămâna viitoare la Iași, în premieră!
Caravana Gaudeamus Radio România se îmbogățește în acest an cu un nou târg de carte, primul din această serie organizat în inima Moldovei, în perioada 2 - 6 octombrie, în Piața Unirii.
Târgul Gaudeamus Radio România, ediția Iași 2019, este organizat de postul public de radiodifuziune, prin echipa Gaudeamus și Radio România Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași și în parteneriat cu un alt eveniment cultural de prestigiu - Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași.
Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 2 octombrie, la ora 11.00, iar programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 și 20.00. Accesul publicului este liber. (comunicat de presă, 27 septembrie )

Conferința de presă care precede deschiderea ediției, va avea loc marți, 1 octombrie, la ora 11.00, la sediul Radio România Iași (str. Lascăr Catargi nr. 44).

Afișul ediției

 

participanți și evenimente / galerie foto
vizitatori / expozanți