Seria celor mai îndrăgite târguri de carte din țara noastră – Gaudeamus Radio România – a debutat și în acest an, conform tradiției, la Craiova. Prima etapă a Caravanei Gaudeamus Radio România 2020 a avut loc în perioada 26 februarie - 1 martie, în spațiul care a găzduit toate cele 18 ediții precedente, foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu“.
Premiile GAUDEAMUS Craiova 2020, decernate în cadrul festivității care a avut loc duminică, 1 martie:
Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanților și jurnaliștilor de către Radio România, prin Votul Publicului:
Trofeul GAUDEAMUS: locul 3 – Editura Trei, locul 2 – Editura Nemira și locul 1 – Grupul Editorial ART
Cea mai râvnită carte a Târgului a fost seria „After” de Anna Todd, publicată de Editura Trei
Trofeul Presei, decernat pe baza opțiunilor vizitatorilor care au indicat instituții mass-media craiovene drept principale surse de informații despre acest eveniment, a revenit cotidianului „Gazeta de Sud” – secțiunea publicații și postului TVR Craiova – secțiunea TV
Premiul Educația, oferit de către organizatori instituțiilor de învățământ participante, a revenit Editurii Universitaria Craiova (editura Universității din Craiova) și Editurii Academiei de Studii Economice din București, pentru profesionalismul cu care și-au prezentat ofertele educașionale și editoriale.
Ediția cu numărul 19 a Târgului GAUDEAMUS Radio România organizată în Craiova a oferit și prilejul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiționale, inițiate și derulate de Radio România:
„Cărțile se întorc acasă", campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donații din partea expozanților și a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunități subfinanțate din acest punct de vedere.
„Invitați de nota 10: Olimpicii României", proiect prin care postul public de radio promovează și recompensează performanțele obținute pe plan internațional de către reprezentanții la vârf ai învățământului românesc. Sâmbătă, 29 februarie, la ora 14.00. invitatele de nota 10 ale acestei ediții au fost: Mădălina Sorina Ștefan (elevă a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova) și Ioana Delia Dumitrescu (elevă a Colegiului Național de Informatică „Ion Minulescu” din Craiova).
Faza locală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Oltenia - Craiova, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, a avut loc joi, 27 februarie, începând cu ora 11.00. Câștigătorii concursului, desemnați de un juriu format din profesori de limba română, au fost: Andreea – Alexia Bițînă (Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”) – locul I, Maria Cristina Iordache (Colegiul Național „Frații Buzești”) – locul 2 și Ștefan Papa (Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”) – locul 3. Ocupanta locului 1 va participa la finala națională a concursului, care va avea loc la Târgul GAUDEAMUS Radio România (București, 18 - 22 noiembrie a.c.), Pavilionul B2.
Parteneri: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Agenția de Presă Rador
Sponsori: Lions Club Craiova, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, Emex, Spring Harghita

Oferta acestei ediții a adus în fața craiovenilor tot ce poate fi mai atractiv la un târg de carte și educație: mii de titluri – noutăți editoriale sau volume deja consacrate - jocuri educative și muzică pentru toate gusturile, prezentate de cei peste 50 de participanți, printre care au figurat cele mai importante edituri din România; importante reduceri de prețuri, oferte și pachete promoționale, pe placul tuturor celor care au dorit să ofere celor dragi o carte – mărțișor; peste 50 de evenimente culturale (lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri); Tombola GAUDEAMUS, cu premii atractive, în spiritul unui târg de carte organizat de Radio România: câștigătorii premiilor acordate la concursul rezervat vizitatorilor care au participat la Votul Publicului, derulat pe baza buletinelor de vot, au fost: Oliva Garcia Antonio Luis (un sistem audio oferit de către Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova), Laura Iovan (un sistem audio oferit de către Lions Club Craiova), Ion Adamescu, Alexandra Gogoșanu, Ștefan Papa, Evelina Stănică și Dumitru Șuțu - care au câștigat vouchere pentru produse Emex, pachete de cărți, CD-uri și jocuri oferite de GetMusic.ro, HappyColor.ro și editurile ART, Corint, Nemira, Niculescu, Polirom și Trei.

hartă acces / de ce să vizitezi? / participanți și evenimente / plan de amenajare / galerie foto / expozanți / massmedia