2020:

Craiova, 1 martie - Primul târg din Caravana Gaudeamus Radio România 2020 a ajuns la ora bilanțului

Craiova, 25 februarie 2020 - Caravana Gaudeamus Radio România debutează la Craiova

Cea mai îndrăgită și mai cunoscută serie de târguri de carte din țara noastră, Gaudeamus Radio România, debutează săptămâna viitoare la Craiova. 26 februarie – 1 martie este perioada în care craiovenii pasionați de CARTE sunt așteptați în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” să răsfoiască cele mai recente apariții editoriale și să participe la un adevărat maraton de evenimente, toate având ca numitor comun dorința de a aduce în fața publicului adevărata valoare.
Ediția craioveană a Târgului Gaudeamus Radio România deschide, de aproape două decenii, sezonul târgurilor de carte românești, și este organizată de postul național de radiodifuziune prin echipa Gaudeamus și Radio România Oltenia Craiova.
Deschiderea oficială a ediției 2020
a avut loc miercuri, 26 februarie, la ora 12.00.
Programul de vizitare este următorul: miercuri – sâmbătă, între orele 10.00 și 18.00 și duminică, între orele 10.00 și 14.00. Intrarea publicului este liberă.
Pre?edintele de onoare al edi?iei este scriitorul ?i cadrul didactic universitar Ioan Lascu, pre?edintele Uniunii Scriitorilor din România – filiala Craiova.
Una dintre cele mai longevive componente ale Caravanei Gaudeamus Radio România este un moment așteptat cu nerăbdare în Cetatea Băniei, în fiecare an, de Mărțișor. Dovadă stau miile de craioveni care își dau întâlnire la fiecare ediție a Târgului Gaudeamus Radio România, pe care îi așteptăm și în acest an conform tradiției, cu o ofertă completă care cuprinde:

-cele mai proaspete apariții editoriale, de la majoritatea editurilor de prestigiu din țară, din arii de interes extrem de variate, serii de autor și pachete promoționale;
-o bogată ofertă de carte pentru copii și jocuri educative, care vor face deliciul celor mai tineri dintre vizitatori, din ce în ce mai numeroși de la o ediție la alta;
-câteva zeci de evenimente – lansări și prezentări de carte și de oferte educaționale, dezbateri și mese rotunde, toate având ca temă literatura și educația;
-etapa zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio România Oltenia Craiova, competiție care testează cunoștințele de literatură română și creativitatea liceenilor din această zonă a țării;
-proiectul „Invitați de nota 10: Olimpicii României”, prin intermediul căruia Radio România și partenerii săi recompensează performanțele deosebite obținute de elevii din orașele gazdă ale Târgurilor Gaudeamus, la olimpiadele internaționale.

Conferința de presă care precede Caravana GAUDEAMUS Radio România, ediția din Craiova, va avea loc marți, 25 februarie, la ora 10.00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (str. Știrbei Vodă nr.  3).

Parteneri: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Agenția de Presă Rador
Sponsori: Lions Club Craiova, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova, Emex, Spring Harghita

Pentru detalii suplimentare privind această ediție a Târgului GAUDEAMUS Radio România, ediția Craiova 2020, vă rugăm să accesați website-ul
www.gaudeamus.ro sau să vă adresați Secretariatului GAUDEAMUS. Persoane de contact: Connie Chifor (0745 109 649, e-mail connie@gaudeamus.ro) și Nadia Deciu (tel. 0744 480 346, e-mail nadiadeciu@gmail.com).

afișul evenimentului

(București, 20 februarie 2020 - Radio România dă startul sezonului 2020 al târgurilor de carte )

 

2019:

La Craiova, cele mai frumoase zile de primăvară se trăiesc la Caravana Gaudeamus Radio România
Caravana Gaudeamus Radio România deschide sezonul național al târgurilor de carte cu un record de participare
Conferința de presă care precede Caravana GAUDEAMUS Radio România, ediția din Craiova, va avea loc marți, 26 februarie, la ora 10.00, la sediul Radio România Oltenia Craiova (str. Știrbei Vodă nr. 3).
Caravana Gaudeamus Radio România 2019 debutează la Craiova

2018:

Radio România și Gaudeamus alungă iarna din Craiova
Vă așteptăm la Gaudeamus Craiova, să răsfoiți zeci de mii de ... mărțișoare!

afișul ediției

2017:

La Craiova, primăvara a început cu o carte. De la Gaudeamus și Radio România

Conferința de presă GAUDEAMUS Craiova 2017

Primăvara începe la Gaudeamus Craiova!

Cristian Teodorescu - GAUDEAMUS, cartea, mărțișorul și amorul

Flyer GAUDEAMUS Craiova 2017

2016:

Bilanțul ediției

Proiecte Radio România la GAUDEAMUS Craiova 2016

Conferința de presă GAUDEAMUS Craiova 2016

Caravana GAUDEAMUS 2016 debutează la Craiova

flyer GAUDEAMUS Craiova 2016

2015:

Radio România oferă craiovenilor cel mai intens week-end cultural de Mărțișor

Târgul GAUDEAMUS Craiova 2015 - Conferința de presă

Târgul GAUDEAMUS Craiova 2015

 

galerie foto / participanți și evenimente / vizitatori / expozanți