2019

Târgul Gaudeamus Radio România își adaugă în palmares ... cel mai lung pașaport din lume
Cea de a doua ediție a Târgului Gaudeamus Radio România din Brașov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov FM, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, s-a încheiat duminică în Piața Sfatului, odată cu ultimii vizitatori. Peste 40 de participanți care au ocupat un pavilion cu o suprafață dublă față de ediția precedentă și aproape 13.000 de vizitatori au făcut din Târgul Gaudeamus Brașov, timp de cinci zile, unul dintre punctele de atracție din centrul orașului, atât pentru brașoveni, cât și pentru cei aflați în vizită.

(Comunicat de presă - Brașov, 8 septembrie 2019 - Bilanțul ediției)


Reperele statistice ale celei de a doua ediții brașovene a Târgului Gaudeamus Radio România:
- peste 40 de participanți - cele mai prestigioase edituri din România, agenții de difuzare de carte în limbile română și engleză, producători și importatori de jocuri educaționale pentru toate vârstele, distribuitori de muzică;
- o suprafață de peste 450 mp de standuri (cu circa 75% mai mult decât la ediția precedentă);
- circa 50 de premii oferite la Tombola Gaudeamus, adresată vizitatorilor care achiziționează cărți de la târg și derulată pe baza buletinelor de vot al publicului.

Brașov, 3 septembrie 2019 (conferința de presă)
Caravana Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2019 4 - 8 septembrie

De la malul mării, Caravana Gaudeamus Radio România ajunge peste câteva zile la poale de munte! Cea de a doua ediție a Târgului Gaudeamus Brașov, organizat de Radio România prin echipa Gaudeamus și Radio România Brașov, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, va avea loc în perioada 4 - 8 septembrie în Piața Sfatului.
Deschiderea oficială a ediției va avea loc miercuri, 4 septembrie, la ora 13.00, iar programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 și 21.00. Accesul publicului este liber.
Fie că vor să mai adauge un ingredient aparte rețetei pentru o vacanță reușită, fie că doresc (sau trebuie!) să se pregătească de școală, Piața Sfatului din Brașov este, timp de cinci zile, destinația ideală pentru toți cei aflați în zonă în această perioadă.
Principalele puncte de atracție ale evenimentului cu numărul 115 în seria Gaudeamus Radio România vor fi:
- mii de volume din cele mai variate domenii, de la carte școlară la titlurile momentului, oferite de cele mai prestigioase edituri din țară;
- o bogată ofertă de jocuri educative, pentru toate vârstele;
- multă muzică bună, pentru toate gusturile;
- Tombola Gaudeamus, organizată zilnic și adresată cumpărătorilor de carte, care le va oferi celor mai norocoși dintre aceștia prilejul să plece acasă cu tablete, echipamente și accesorii multimedia, vouchere cadou etc.;
- concursul Miss Lectura, la care sunt invitate să se înscrie cele mai frumoase vizitatoare.
Sponsori: Jerry's Pizza, IndEco Grup, InfoTouch Systems, Emex, CEWE, Clima Service și Spring Harghita
Parteneri media: Agenția de presă RADOR, Bună ziua, Brașov, Monitorul Expres și Transilvania Expres

Mii de cărți, muzică bună și un munte de premii pentru vizitatori, la Caravana Gaudeamus Radio România, ediția Brașov 2019

afișul ediției

 

 

 

 

 

 

 

2018:

Caravana Gaudeamus pășește cu dreptul în Brașov
Ediția inaugurală a Târgului GAUDEAMUS Brașov s-a încheiat duminică, 2 septembrie, în prezența unui public încă numeros. 30 de participanți, peste 7.500 de vizitatori și zeci de mii de titluri prezente timp de cinci zile în pavilionul Gaudeamus - Radio România, amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov, reprezintă doar câteva dintre reperele extrem de încurajatoare ale acestei prime ediții. Derulat într-un context aniversar fără precedent - Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 25 de ediții ale Târgului Internațional Gaudeamus și 50 de ani de la prima ediție a Festivalului Cerbul de Aur, Târgul Gaudeamus Brașov a fost organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Târgu Mureș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov.

Brașov, în premieră pe harta Caravanei Gaudeamus

afișul evenimentului

 

 

participanți și evenimente / galerie foto
vizitatori / expozanți