Caravana GAUDEAMUS, inițiată în anul 2000 ca parte a Programului LECTURA, este formată dintr-o serie de evenimente expoziționale dedicate cărții și educației, organizate în centre culturale și universitare de tradiție în care există posturi regionale Radio România.

GAUDEAMUS Brașov
29 august – 2 septembrie, Piața Sfântul Ioan
Ediția inaugurală a Târgului GAUDEAMUS Brașov s-a încheiat duminică, 2 septembrie, în prezența unui public încă numeros. 30 de participanți, peste 7.500 de vizitatori și zeci de mii de titluri prezente timp de cinci zile în pavilionul Gaudeamus – Radio România, amplasat în Piața Sfântul Ioan din Brașov, reprezintă doar câteva dintre reperele extrem de încurajatoare ale acestei prime ediții. Derulat într-un context aniversar fără precedent – Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 25 de ediții ale Târgului Internațional Gaudeamus și 50 de ani de la prima ediție a Festivalului Cerbul de Aur, Târgul Gaudeamus Brașov a fost organizat de Radio România, prin echipa Gaudeamus și Radio România Târgu Mureș, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov. (bilanțul ediției )

GAUDEAMUS Litoral, ediția a X-a
11 – 15 august, Piațeta Perla, Mamaia
Editia cu numărul 10 a Târgului Gaudeamus Litoral s-a încheiat mult prea repede, în opinia iubitorior de carte aflati la mare.  Zeci de premii acordate la Tombola Gaudeamus, o ofertă de carte si jocuri extrem de tentantă si un program bogat de evenimente literare si muzicale au constituit punctele majore de atractie pentru cei circa 8.000 de vizitatori care au ajuns la Gaudeamus Litoral 2018.
Evenimentul s-a derulat sub semnul mai multor aniversări – Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România si 10 editii de Gaudeamus la malul mării - fiecare dintre ele marcată prin proiecte si evenimente specifice Târgului.  Organizator: Radio România în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța. Partener principal: BRD Groupe Société Générale. Parteneri: Emex, sportpartner.ro, Borsec, Rose Mary, IndEco Grup, Raja SA Constanța, RATC Constanța, Regional Air Services, Statul Major al Forțelor Navale – Muzica Forțelor Navale, Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada. Parteneri media: Agenția de Presă Rador, Alpha Media TV, Constănțeanul, mediaTRUST, Televiziunea Media TVevenimente-constanța.ro, Ziua de Constanța.

GAUDEAMUS Timișoara, ediția a X-a
13 - 17 iunie, Piața Libertății
Gaudeamus Timișoara 2018, târgul cu numărul 106 organizat sub acest brand, s-a încheiat în prezența unui public numeros. Evenimentul a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Parteneri: BRD Groupe Société Générale și IndEco Grup. Parteneri media: Agenda, Agenția de presă RADOR, mediaTRUST, Publi Tim și Timiș online. (bilanțul ediției )

GAUDEAMUS Oradea, ediția a V-a
9 - 13 mai, Piața Unirii
Peste 18.000 de vizitatori, 20 de evenimente extrem de atractive, 60 de expozanți și o suprafață record, confirmă notorietatea și statutul pe care GAUDEAMUS Oradea le-a câștigat după numai cinci ediții. Derulat sub semnul Centenarului României, evenimentul a fost organizat de Radio România în colaborare cu Primăria Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.
(bilanțul ediției )
Partener principal al Târgurilor Gaudeamus 2018: BRD Groupe Société Générale.
Parteneri: Avon România, Asociația Club Lions 22 Oradea.
Parteneri media: Bihoreanul, InfoOradea.ro, EvenimenteOradea.ro, mediaTRUST și Agenția de presă RADOR. (catalogul participanților )

GAUDEAMUS Cluj-Napoca, ediția a XIX-a
18 - 22 aprilie, Piața Unirii
Peste 28.000 de vizitatori, aproape 90 de evenimente editoriale și peste 70 de participanți sunt cifrele care au confirmat, încă o dată, statutul de reper al vieții culturale transilvănene pe care Gaudeamus Cluj-Napoca și l-a câștigat în cele aproape două decenii de existență. Evenimentul a fost organizat de Radio România, Radio România Cluj și Romexpo SA., cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. Parteneri: Casa de Expediții Augustin Trans, Restaurant Shanghai. Parteneri media: Cluj.com, Făclia, mediaTRUST și Agenția de presă RADOR. (bilanțul ediției )

GAUDEAMUS Craiova, ediția a XVII-a
28 februarie – 4 martie, Teatrului Național "Marin Sorescu"
Peste 10.000 de vizitatori au dorit să nu rateze întâlnirea cu cel mai important eveniment dedicat cărții, din această zonă a țării.
Evenimentul a fost organizat de Radio România și Radio România Oltenia – Craiova.
(bilanțul ediției )