Oltea ȘERBAN-PÂRÂU
consilier în management
Centrul Cultural Media Radio
(oltea@rornet.ro)

Oltea Șerban-Pârâu are o consistentă experiență în managementul cultural și în presa românească, începând cu radioul și presa scrisă și încheind cu televiziunea și presa culturală on lineEste de?inătoarea unui doctorat în muzicologie la Universitatea Națională de Muzică din București, este membră a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, a Uniunii Criticilor Muzicali "Mihail Jora" și a Asociației Române a Femeilor în Artă. Activitatea ei publicistică se traduce în mii de articole publicate în presa scrisă, majoritatea pe teme muzicale, în mii de minute de emisiuni și programe de radio și în numeroase emisiuni și apariții TV.
 A fost distinsă cu mai multe premii, printre care Premiul pentru originalitatea profilului radiofonic al Consiliului Național al Audiovizualului și Premii pentru publicistică ale Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Este semnatara traducerii și articolelor privind compozitorii români pentru Larousse - Dicționar de mari muzicieni - și a celor din secțiunea muzicală a Micului dicționar enciclopedic. 
A condus timp de șapte ani postul particular Radio Romantic, între 2005 și 2013 a fost redactorul șef al postului public Radio România Cultural, actualmente conducând Centrul Cultural Media Radio România, structură ce cuprinde toate entitățile cu activitate, misiune și vocație culturală din Societatea Română Radiodifuziune. Din 2009 este, în paralel, și director al Orchestrelor și Corurilor Radio. 

 

Vladimir EPSTEIN
director onorific
(vlad@gaudeamus.ro)

Am cunoscut cândva un multimilionar care îmi povestea că, din zecile de idei și afaceri pe care le-a avut de-a lungul anilor, una singură a avut succes. Si din ea făcuse avere.
Imi place să cred că, din cele câteva proiecte de care m-am ocupat în cariera mea, Târgul GAUDEAMUS este „ideea” mea de succes. Proiectul căruia i-am dedicat ultimii 20 de ani din cariera mea. Și căruia îi doresc o carieră mult mai lungă de atât, națională și internațională.

 

 

 

 

 

 

Mara ALECU
referent de specialitate
(mara@gaudeamus.ro)

Nu m-am născut „printre Carpați”, ci la Ploiești în 1978.
Am absolvit Facultatea de Jurnalism a Universității Hyperion, iar din anul 1997 am devenit membru al echipei Echipei Gaudeamus.
Consider că munca în echipă m-a schimbat foarte mult.

 

 

 

 

 

 

 

Anca Badea
relații internaționale
(anca@gaudeamus.ro)

Venirea la București, la Universitate - Departamentul de Comunicare și Relații Publice, a însemnat și debutul colaborării mele la GAUDEAMUS. Facultatea am absolvit-o în anul 2000, munca mea la târg continuă. Am avut bucuria să văd târgul crescând, din interior, să îl văd plecând din foaierele Sălii Radio la Romexpo, întâi în Pavilionul B, apoi în cel care îi este gazdă și azi. Am intrat în echipa GAUDEAMUS în perioada în care era în formare și am crescut, profesional, odată cu ea.
Când am început, pentru mulți relațiile publice erau cam același lucru cu relațiile cu publicul. Între timp au trecut 18 ani și câteva zeci de ediții GAUDEAMUS. De câțiva ani buni, am făcut un pas în spate din zona de relații publice, ca să mă dedic relațiilor internaționale ale târgului.

 

 

 

Connie CHIFOR
pr & comunicare
(connie@gaudeamus.ro)

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice a Universității din București (promoția 1999), în perioada de pionierat a școlii noastre de PR, am avut șansa de a învăța tainele acestei profesii în același timp, în școală și la Gaudeamus. Prima întâlnire cu Gaudeamus și cu Radio România a avut loc în 1995, la a doua ediție a târgului, la care am participat ca voluntar în cadrul unui parteneriat între Universitate și echipa care organiza evenimentul în acea perioadă. Și chiar de atunci, mi-ar fi plăcut să lucrez aici.
La 1 noiembrie 1996 am devenit unul dintre membrii permanenți al echipei din care fac parte și în prezent. Deocamdată, pentru mine, viața profesională însemnă, în cea mai mare parte, Gaudeamus.
Sunt unul dintre norocoșii care, atât în școală, cât și în perioada ulterioară, au avut prilejul să facă ce le-a plăcut și ce li se potrivește. În cazul meu, să scriu, să planific tot felul de evenimente și de momente, să cunosc o mulțime de oameni, să călătoresc și să citesc.
Cei 18 ani de muncă în care am participat la organizarea a peste 70 de târguri din seria Gaudeamus se pot rezuma prin sute de comunicate de presă, machete, sute de mii de pagini redactate și corectate, nenumărate ore petrecute în fața calculatorului și, cel mai important, o mulțime de oameni care, cu fiecare nouă întâlnire, m-au convins că merită cunoscuți.
Bonus: senzația pe care o trăiesc an de an la Gaudeamus, când pavilionul și aleea din fața lui devin neîncăpătoare, când au loc simultan zece evenimente și cand îmi spun “uite că ne-a ieșit și de data asta!”

 

Cornelia SCARLAT
specialist marketing
(cornelia@gaudeamus.ro)

Să încerci să concentrezi o activitate de o viață în câteva rânduri nu-i simplu dar pot schița căteva idei. Primul meu loc de munca a fost într-o fabrica de textile, alături de tatăl meu, asta nu înseamnă că am fost o rasfățată, așa cum se mai întâmplă. Acolo am învățat ce înseamnă respectul și responsabilitatea față de muncă, față de cei cu care împart acele 8/10 ore din zi. Experiența mea a continuat într-un domeniu nou, într-un institut de cercetări unde timp de 10 ani am parcurs toată evoluția tehnologiei de calcul din acea perioadă. Pentru că această industrie evolua rapid am făcut numeroase cursuri în acest domeniu, trebuia să pot face față schimbărilor. Drumul meu a continuat către Radio România în 1990, iar din 1997 sunt parte a echipei GAUDEAMUS. Primii ani au însemnat o experiență acumulată împreună, într-un domeniu în care se știau puține lucruri la acea vreme: organizarea de târguri de carte. A fost o nouă provocare pentru mine, în timp am devenit o echipă foarte bună, fiecare dintre noi știe exact, când și ce are de facut. Am câștigat nu numai o foarte bună experiență în acest domeniu, dar și momente foarte frumoase, amintiri din drumurile noastre prin țară, dar și la târgurile internaționale din afara României. Am absolvit cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării – specializarea Publicitate, completate de cursuri de management de proiect, o pregătire care mi-a permis să dezvolt o serie de proiecte și secțiuni speciale în cadrul Târgurilor GAUDEAMUS: Salonul de carte pentru copii „Ion Creangă”, una dintre cele mai interactive secțiuni GAUDEAMUS, Târgul de Carte Școlară – singurul eveniment dedicat în exclusivitate segmentului educațional al pieței de carte naționale, proiectul Invitați de nota 10 – Olimpicii României, care aduce în prim-plan elevii premiați la olimpiade internaționale la diverse discipline și proiectul Cărțile se întorc acasă, o campanie națională de donație de carte destinată bibliotecilor din mediul rural.

 

Ioana NEGULESCU
referent de specialitate
(oana@gaudeamus.ro)

Ca membră a corului de copii Carmina Tenera (Palatul Copiilor), m-am familiarizat cu Radio România de la vârsta de 7 ani, prin studiourile de înregistrări.
În noiembrie 1997, am făcut cunoștiință cu echipa Gaudeamus, condusă de domnul Vladimir Epstein. În toți acești ani, am cunoscut și am lucrat cu oameni minunați în cadrul celei mai importante activități – Târgul Gaudeamus. Am învățat să lupt și să nu cedez presiunilor și schimbărilor. Am evoluat profesional pe partea economică (și nu numai) și sunt convinsă că fiecare zi petrecută în continuare în Radio România, va fi o provocare.

 

 

 

 

Dinisia Ana-Măgureanu
secretar redacție
(dinisiamagureanu@yahoo.com)

Am venit în Radio în anul 1990. Timp de doi ani am lucrat la Centrul de Informare și Sinteză, apoi la Direcția Programe - Revista Panoramic -Tv ca secretar tehnic. In 1996, Revista Panoramic Tv și-a schimbat denumirea în Revista Radio Romania, unde am lucrat ca operator calculator până în 2011. În urma desființării revistei, m-am alăturat echipei Gaudeamus.
Am absolvit Liceul nr. 23 București și diverse cursuri, iar în 2011, SNSPA - Facultatea de Comunicare și Relatii Publice. La Gaudeamus mă ocup de dosarul de presă al târgurilor și ocup funcția de secretar redacție

 

Cătălin CHIFOR
economist
(catalin@gaudeamus.ro)

Colaborarea mea la Radio România a început în timpul studenției, în anul 1997, și, un an mai târziu, după ce mi-am obținut licența (Academia de Studii Economice din București ) am rămas aici ca membru al echipei Gaudeamus. Experința pe care am acumulat-o la Gaudeamus a fost extrem de importantă în formarea și dezvoltarea mea profesională, atât ca economist, cât și ca membru al unei echipe de relații publice cu preocupări și activități din domenii variate.
De-a lungul celor 17 ani de Radio România am participat la organizarea a peste 70 de târguri, în București și în țară (inclusiv în calitate de coorodonator de proiect pentru edițiile 2011 și 2012 ale Târgului GAUDEAMUS Timișoara), principalele mele atribuții vizând domeniile financiar, marketing și PR.

 

Ion GEORGESCU
secretar
(nelugeorgescu@gaudeamus.ro)

Am venit in echipa Gaudeamus in anul 2007 si de atunci ma ocup de logistica in cadrul echipei.


 

 

 

 

 

 

Lucian CREȚU
specialist marketing
(lucian@gaudeamus.ro)

Lucrez la Societatea Română de Radiodifuziune din anul 1994 și fac parte din echipa Gaudeamus de la 1 ianuarie 1997.
Mă ocup de secțiunile speciale ale târgului și coordonez Caravana Gaudeamus Cluj-Napoca.