Cea de a IX-a ediție a Târgului GAUDEAMUS Timișoara, eveniment organizat de Radio România - echipa GAUDEAMUS și Radio România Timișoara - va avea loc în perioada 15 – 19 mai a.c. în centrul comercial Iulius Mall. Evenimentul face parte din Caravana GAUDEAMUS 2013 și, în acest an, se înscrie în seria manifestărilor pe care Radio România le organizează cu prilejul aniversării a 85 de ani de la înființarea postului public de radio și a 20 de ani de la inaugurarea Programului LECTURA – Târgurile GAUDEAMUS.

Profesioniști ai cărții, editori, tipografi, ilustratori, distribuitori de carte, librari, dar și autori, critici literari și traducători vă invită la un spectacol continuu al cărții: Târgul GAUDEAMUS!

Cărți pentru toate vârstele și gusturile, ficțiune contemporană, memorii și jurnale, biografii, volume de poezie, artă, gastronomie, timp liber, studii academice și de specialitate în diferite domenii, de la psihologie și psihanaliză la economie și științe exacte, manuale de limbi străine, dar și multe alte surprize editoriale își așteaptă cititorii la o adevărată sărbătoare a Cărții și a Lecturii!

Gaudeamus Timișoara susține dialogul cultural! Un program de evenimente dinamic și interactiv, cu lansări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri și întâlniri cu oameni de cultură, scriitori, critici literari și editori vă aduce mai aproape de protagoniștii vieții literare!

Donați cărți! GAUDEAMUS Timișoara continuă campania „Cărțile se întorc acasă”, un proiect destinat aprovizionării cu fond de carte a bibliotecilor rurale din România prin donații provenind din partea vizitatorilor și a editorilor prezenți la Târg. Cărțile donate vor fi direcționate către biblioteci rurale din județul Timiș.

Competiția Lecturii continuă la Timișoara! Liceenii timișoreni sunt invitați să participe la faza zonală a Concursului Național de Lectură „Mircea Nedelciu””, organizată de Radio România Timi?oara sub numele „Lectura ... la doi pa?i! ”. Câștigătorul locului I va reprezenta județul Timiș la finala națională a concursului, care va avea loc în cadrul Târgului Internațional GAUDEAMUS, București, edi?ia XX, 13 – 17 noiembrie a.c..

Și în acest an, Târgul GAUDEAMUS Timișoara are Invitați de nota 10: Olimpicii timișoreni! Această inițiativă își propune să facă vizibilă performanța și competitivitatea învățământului românesc și să premieze elevii cu rezultate de excepție la olimpiadele internaționale pluridisciplinare!

Dacă vă place imaginea din acest an a Caravanei GAUDEAMUS vă invităm la expoziția de fotografie Istoria imaginară a cărții și a scrisului, de Jean Marc Godès, o abordare insolită a cărții ca prezență magică în lumea contemporană!

Lectura și frumusețea premiate la GAUDEAMUS Timișoara! Dacă lectura este una dintre pasiunile tale, participă la Concursul Miss Lectura și poți deveni cea mai frumoasă cititoare a Târgului!

 

hartă acces / ammplasament și program / participanți și evenimente / galerie foto / donați cărți!

expozanți
mass media