2019

Cea de a unsprezecea ediție a Târgului Gaudeamus Radio România, organizată pe Litoral, s-a încheiat. Evenimentul, organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța, a avut loc în intervalul 1 – 5 august, sub semnul Anului Cărții în România. Mii de titluri, printre care și cele mai recente apariții editoriale în limba română, cadouri inedite și muzică, propuse de cei peste 30 de participanți, au atras în aceste zile peste 8.000 de vizitatori în pavilionul amplasat în Piațeta Perla din Mamaia. Președintele de onoare al ediției a fost prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet.
(5 august, Bilanțul ediției - comunicat de presă )

În mijlocul vacanței mari, Radio România vă invită să adăugați încă un strop de culoare sejurului pe Litoral, cu (cel puțin!) o vizită la Târgul Gaudeamus. Valuri de cărți, premii pentru cititorii pasionați și muzică românească de cea mai bună calitate vă așteaptă între 1 și 5 august, în Piațeta Perla din Mamaia, la cea de a unsprezecea ediție estivală a celui mai îndrăgit târg de carte din România.
Evenimentul este organizat de Radio România – Echipa Gaudeamus și Radio România Constanța – în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.
Deschiderea oficială a ediției va avea loc joi, 1 august, la ora 18.00. Târgul este deschis zilnic, între orele 15.00 și 23.00, iar intrarea este liberă.
Atmosfera relaxată, formatul prietenos care le permite chiar și celor mai împătimiți de plajă să ajungă la târg timp de câteva ore și oferta atractivă a ediției, care completează într-o manieră cu totul specială programul „clasic” al unui concediu la mare, sunt doar câteva dintre motivele pentru care Târgul Gaudeamus Radio România merită să fie în topul locurilor de vizitat în această săptămână, pe Litoral. La care se adaugă: mii de titluri la prețuri extra-sezon, pentru toate preferințele și bugetele, numai bune de luat la plajă, Tombola GAUDEAMUS, cu zeci de premii pe care le oferim zilnic celor mai norocoși cititori și un program de evenimente variat, care include deopotrivă lansări și prezentări de carte și spectacole antrenante găzduite de scena amenajată în Piațeta Perla.
Sponsori: Jerry’s Pizza, IndEco Grup, InfoTouch Systems, Emex, Regional Air Services – Aeroport Tuzla, Circul Americano Vargas, Eforie Aqua Park, CEWE, Rotary Club Cetatea Tomis Constanța, Asociatia Oportunități de Afaceri pentru Femei – Constanța, Clima Service și Spring Harghita
Parteneri: RATC, Ansamblul Profesionist Baladele Deltei Tulcea, Asociația Culturală Belle Arti, Asociația STRATONIS Tuzla, Centrul Cultural ION CREANGĂ Tuzla, Fanfara Militară a Forțelor Navale, Fanfara Muzica Apelor a Companiei RAJA Constanța
Partener media: Agenția de Presă Rador

(29 iulie - Cartea nu intră niciodată în vacanță la Caravana Gaudeamus Radio România! )

afișul ediției

2018

GAUDEAMUS Litoral 2018: mii de vizitatori, zeci de premii si o atmosferă de neuitat
(16 august 2018)

Editia cu numărul 10 a Târgului Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România în perioada 11 – 15 august în Piateta Perla din Mamaia, s-a încheiat aseară mult prea repede, în opinia iubitorior de carte aflati la mare în aceste zile.  Zeci de premii acordate la Tombola Gaudeamus, o ofertă de carte si jocuri extrem de tentantă si un program bogat de evenimente literare si muzicale au constituit punctele majore de atractie pentru cei circa 8.000 de vizitatori care au ajuns în acest an la Gaudeamus Litoral.
Evenimentul s-a derulat sub semnul mai multor aniversări – Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România si 10 editii de Gaudeamus la malul mării - fiecare dintre ele marcată prin proiecte si evenimente specifice Târgului Gaudeamus.
Eveniment organizat de Radio România, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța.
Partener principal: BRD Groupe Société Générale
Parteneri: Emex, sportpartner.ro, Borsec, Rose Mary, IndEco Grup, Raja SA Constanța, RATC Constanța, Regional Air Services, Statul Major al Forțelor Navale – Muzica Forțelor Navale, Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada
Parteneri media: Agenția de Presă Rador, Alpha Media TV, Constănțeanul, mediaTRUST, Televiziunea Media TVevenimente-constanța.ro, Ziua de Constanța.

Târgul GAUDEAMUS Litoral 2018 s-a deschis astăzi
(11 august 2018)

Cartea face valuri la GAUDEAMUS Litoral!
(6 august 2018)

Gaudeamus 100 și-a desemnat câștigătorii

Radio România aniversează “Gaudeamus 100” la malul mării

Gaudeamus 100 – ediție aniversară la malul mării

2016:

GAUDEAMUS Litoral 2016 - Bilanțul ediției

GAUDEAMUS Litoral 2016 potolește setea de lectură

Număr record de evenimente la GAUDEAMUS Litoral 2016

2015:

17 august 2015 - Bilanț final

13 august 2015 - Conferința de presă / Comunicat de presă

5 august 2015 - Cărțile nu iau vacanță!

vizitatori / expozanți